Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (2x)
2. 7. 2025
Koláč s korpusem z kukuřičných lupínků, krémem a blumami
Apetit
Koláč s korpusem z kukuřičných lupínků, krémem a blumami
Apetit


Snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Kukuřičné lupínky nemusí patřit jen na snídaňový stůl. V tomhle koláči s krémem a blumami hrají hlavní roli jako základ korpusu – rozmixované cornflakes nahradí tradiční sušenky. Výsledkem je lehký dezert s výraznou chutí zralého ovoce, jemného krému a křupavého základu.


Nezhasínat obrazovku
Na formu 22–23 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na formu 22–23 cm

Na korpus

Na náplň

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/9

Se zářijovým číslem Apetitu si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu. Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo. Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat zbylé těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky. Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_2076912403.jpg

Zbylé žloutky? Uchovejte je až na rok a proměňte ve sladké i slané dobroty

Zbyly vám při pečení či vaření žloutky navíc, ale nevíte, jak byste je využili? Vaječný žloutek je nečekaně všestranný pomocník, zvládne totiž víc, než jen dodat krásnou barvu vánočce – umí zjemnit omáčku, pozvednout těsto, zajistit křehkost cukroví, barvu domácím těstovinám a dovede proměnit i obyčejný dezert v delikatesu. Poradíme vám, jak žloutky správně skladovat, prodloužit jejich trvanlivost a využít je ve sladkých i slaných receptech.