Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
3,7 (33x)
9. 5. 2017
Jednoduchý bílý chřest
Apetit
Jednoduchý bílý chřest
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
3,7 (33x)

Tak tohle je přímo oslava jednoduchosti! Křehké stonky bílého chřestu přelité horkým zlatým máslem je sama o sobě dokonalá ­kombinace, kterou křupavé krutonky už jen povznesou až do labužnického sedmého nebe. Receptů na bílý chřest je spoustu, ale tento je tak jednoduchý, že si ho jistě zamilujete.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 747 kcal
  • Bílkoviny 18 g
  • Sacharidy 88.5 g
  • Tuky 35.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,7/5

Hodnocení receptu

3,7/5
(33 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Elli
21.05.2008 14:56
Tajemstvi bileho chrestu lezi jen a jen ve Vasich rukou. Jedine, co nesmite osidit, je cerstvost a uz diskutovane loupani! Klidne zajedte nehtem palce do konce chrestu,.. musi byt plny stavy, jinak ho polozte, kde jste ho vzali (v zadnem pripade nesmi byt videt znamka plisne, nebo povadle hlavicky). Doma ho oloupejte od hlavicky po cele delce, ale dokonale a nesetrete, cim dukladneji oloupete, tim chutnejsi, v zadnem pripade pak neni horky, jedno jaky "druh".. Pokud mate opravdu dobre hotovo, tak staci odriznout i 1 cm od konce. Naco vyhazovat tretinu neceho tak senzacniho! Dobrou chut!
  profile image
Pavel
14.06.2007 11:21
Už léta připravujeme jako chřest řapíky mangoldu a je to také vynikající.
  profile image
Zuzka
26.06.2006 13:19
V tomto receptu skvěle vynikne chuť chřestu. (Chřest pročisťuje ledviny!) Nejlepší jsou špičky chřestu. Ty druhé konce bývají někdy hořčí, ale záleží na tom kterém chřestu...
  profile image
lenka
23.05.2006 12:03
Vařila jsem chřest bílý a jeho chuť pak byla hořká. Kde jsem udělala chybu?Lenka
  profile image
Šárka
11.06.2006 14:09
Ahoj Lenko, včera jsem dělala chřest jako přílohu ke kuřecím plátkům a taky byl trochu hořký. Při bližším prozkoumání jsem zjistila, že je hořký jen na konci. Asi tak spodní třetina..
  profile image
Petr
02.11.2006 16:18
Dolní část chřestu bývá často hořká a proto je lepší se jí zbavit. Stačí uchopit stonek v polovině do levé ruky a na konci do pravé a zlomit ho. Dolní ulomená část putuje do koše a zbytek si vychutnáte na talíři ;)
  profile image
Alena
15.05.2007 20:12
Ještě ho musíte loupat, komplet kromě hlavičky, jinak se to nedá kvůli vlákýnkám jíst. zelený stačí spodní třetina, po odlomení

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/6

Apetit 6/04