Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,3 (32x)
1. 9. 2015
Egyptský chléb
Apetit
Egyptský chléb
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,3 (32x)

Pusťte děti do kuchyně! Osmiletý Matthew Shenar nám dal chutný recept, který zvládne i váš syn či dcera.


Nezhasínat obrazovku
Na 2 bochníky
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 bochníky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1656 kcal
  • Bílkoviny 82 g
  • Sacharidy 307 g
  • Tuky 10 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,3/5

Hodnocení receptu

3,3/5
(32 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Jana Kopřivová
01.09.2015 15:22

Hezký den všem domácím pekařům a pekařkám, množství vody v receptu jsme upravili na 500–600 ml. Každá mouka vsakuje jinak. Za chybu v receptu se omlouváme.

  profile image
lili
06.05.2008 19:51
chleba jsem s nadšením vyzkoušela,když vyšel tento recept,musela jsem přidat asi 1kg celozrnné mouky,moje dcera ho chtěla upéci,protože drží dietu(nebudu komentovat)A zapoměla jsem na tu vodu a dopadlo to úplně stejně,jinak je chléb opravdu skvělý,až ten poměr vody,na recept stačí 5dcl
  profile image
HnH
30.03.2008 10:52
No tak jsem to včera zkoušela...:/ poprvy sem tam dala 5 dcl a zdalo se mi to super pak sem si vsimla ze tam je ale 1,5l tak sem tam jeste dolila tu vodu ... a ted? je z toho s.racka ... takze ... priste zkusim ale s 5dcl vody ... uz nikdy neverim receptum malych deti ...ahoj
  profile image
Véronique
29.02.2008 20:30
No... Já jsem teno chleba zkoušela péct dneska ráno a večer už nezbyl ani kousíček ;)) Byl opravdu výborný... A vody stačilo tak 500 ml maximálně...
  profile image
Alena
04.09.2007 22:34
Recept se nachází v č.5/06, str.21
  profile image
konvalinka
06.07.2007 13:40
Já jsem navzdory špatných komentářů Egyptský chléb vyzkoušela.A povedl se naprosto úžasně , takže vůbec nevím kde tito lidé vzali tak špatné zkušenosti s tímto jednoduchým a výtečným chlebem...
  profile image
konvalinka?
06.05.2008 19:40
tak to bych chtěla zjistit,jakou mouku jste použila,dala jsem totiž tu celozrnnou,jak má být,a byla to obarvená VODA,NEVĚŘÍM TOMU!
  profile image
Anien
09.03.2007 20:44
když tento recept vyšel v apetitu, tak redaktorky na nezdařené pokusy nás čtenářů reagovaly. prý se jim to podařilo udělat z toho množství mouky i vody a že různé mouky mají různou savost.
  profile image
Anien
06.05.2008 19:43
myslím,že jestli je opravdu recept od toho chlapce,tak se s tou tekutinou spletl Někdo úplně jiný!
  profile image
worel
31.12.2006 19:15
Řekl bych, že ze strany časopisu se jedná o těžký úlet, a to nekomentuje rozpis surovin!!!!! Takový časopis by měl dávat větší pozor!
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/5

Květen 2006