Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,4 (150x)
27. 7. 2016
Dukátové buchtičky s krémem
Apetit
Dukátové buchtičky s krémem
Apetit


Snadné
< 90 min
4,4 (150x)

Vyzkoušeno! Dukátové buchtičky s krémem jsou jako návrat do dětství. Není možné je nemilovat. Lze je podávat také s řidším vanilkovým pudinkem, ale věřte, že poctivému žloutkovému krému se se pudink nevyrovná. Jestli s ním nemáte žádné zkušenosti, o recept i jeho přípravu se s vámi rádi podělíme.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na žloutkový krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1970.25 kcal
  • Bílkoviny 58.25 g
  • Sacharidy 136.5 g
  • Tuky 125.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(150 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
andule
07.04.2009 12:13
Chtěla bych se zeptat, jestli místo vanilkových lusků nestačí vanilková esence? díky za odpověď :)
Sarka P profile image
Sarka P
10.04.2009 12:29
Já osobně mám recept na krém od své babičky, která se inspirovala u Sandtnerové a trochu ho upravila. A babi nikdy do něj nedávala alkohol, který tu jemnou chuť jen zabije. Takže nejlepší je pro 4 osoby 1,5 kelímku smetany ke šlehání, 3 žloutky a zrníčka z poloviny vanilkového lusku, mírně povařit do jemného krémového zhoustnutí. Hustota je jako velmi řídký pudink . Je to krémová omáčka, ne ten škrobový polopudink ze socialistických jídelen. V dobách nouze se smetana kombinovala s mlékem, aby se dala dosladit vanilinovým cukrem a nebyla ještě přeslazená, jestli se přidávaly navíc žloutky, to si nepamatuju. Každopádně pravá vanilka z krému udělá královské jídlo.
Jiří Kokeš profile image
Jiří Kokeš
01.01.2009 18:08
Výborný recept, buchtičky nadýchané. Měla jsem obavy, za bude kynutí na plechu stačit, tak jsem pro jitotu nechala kynout těsto po zadělání.
  profile image
Aiculik
12.09.2008 09:55
Cim sa da nahradit rum? Bez rumu je to trochu nevyrazne, ale kedze mame doma epileptika, ziadny alkohol pouzit nemozem.
  profile image
rampepurda
15.10.2008 13:26
...v tomto i jiných případech (polevy...) je rumová esence. Několik kapek puding provoní ještě lépe než rum :-)
  profile image
jetos
13.08.2008 16:02
delali jsme je dnes k obedu a opravdu super, dvakrat jsem si pridaval ;o)
  profile image
Květa
07.11.2007 19:44
Jak můžete dávat recept se syrovými žloutky? Tím povařením se případné salmonely nezničí. Ještě doporučení, že je to vhodné obzvlášť pro děti!!!!!!! jen nevěřícně kroutím hlavou
  profile image
Naďa
07.11.2007 23:00
Milá Květo,vám nestačí povaření oněch žloutků deset minut? Já myslím,že je to dostačující :-)
  profile image
Krista
08.11.2007 19:59
Milá Naďo, dovolte, abych se Květy zastala, vždyť v receptu se vysloveně píše: POZOR, NESMÍ SE SE VAŘIT! Tudíž salmonely se dost pravděpodobně nezničí. Proto jsem ještě neměla odvahu tenhle recept vyzkoušet, i když vypadá velice lákavě :(((
  profile image
Miki
31.12.2007 11:05
Milé dámy, co se krému týče- nesmí se vařit, avšak pro zničení salmonely a jiných bakterií postačí zahřát krém ve vodní lázni na 75 st.C po dobu 10 minut. Jinak pro větší bezpečnost na 79,4 st.C, kdy se jedná o pasterizaci... Mějte se fine:-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/5

Květen 2007

Související články

Domácí pudink

Jak uvařit poctivý domácí pudink ze žloutků? Není to tak složité, jak se zdá

Pudink je chutný sladký dezert, který milují děti i dospělí. Je výborný jen tak, dětem ho můžete připravit jako svačinku. Dobře poslouží i jako náplň do různých koláčů, závinů, šátečků a buchet. Na trhu najdeme nespočet druhů práškových pudinků různých chutí, které se rozmíchají v mléce a povaří. Zkuste jednou udělat změnu a připravit si svůj domácí pudink. My vás provedeme všemi kroky tak, aby byl výsledek dokonalý.