Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (12x)
14. 8. 2014
Dort z uzeného lososa


Snadné
> 60 min
5,0 (12x)

Pravý uzený losos je sám o sobě jídlo pro bohy. Náš pikantní smetanovo-sýrový krém s hrubě namletým pepřem a citronem ho ale vynáší do ještě vyšších nebeských sfér.


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8

Na omáčku

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 420.88 kcal
  • Bílkoviny 23.75 g
  • Sacharidy 4.75 g
  • Tuky 32.13 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(12 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Alex
03.12.2007 16:11
Musím se přiznat, že dort vypadal slibně, ale výsledky už tak pěkné nebyly. Náplň je hodně tučná a nedělá mu moc dobrou službu, omáčka byla naprosto zbytečná ... Samotný losos je opravdu lepší, v jednoduchosti je krása i ve vaření ...
  profile image
Alena
04.09.2007 20:57
Recept se nachází v č.4/06, str.70
  profile image
Eva
13.09.2006 15:26
Vypadá to naprosto k "sežrání", ale 700 g lososa, to ten dort vyjde dráž než pravá svíčková :-(
  profile image
Sanča
13.09.2006 15:49
Vem si klakulačku. 700 g je sto procent. Když si představíš, že dort rozkrájíš na 8-10 porcí, zamysli se a důkladné úvaze se rozhodni, kolika lidem tuhle lahůdku připravíš za odměnu, že k tobě byli hodní .-) Pak pomocí kalkulačky začni pilně počítat. Možná uděláš dobře, když čtvrtinový dort nenaložíš do tý veliký formy ale do misky vyložené fólií .-) Papa a určitě si ho udělej, já se na něj taky chystám. Sanča
  profile image
bubu
07.08.2007 20:24
Děvčata, musím reagovat na vaše příspěvky, jako asi jediná, která ho zkusila vytvořit. Dortová forma vyložená folii - dobrá. Lososa by mělo být jednou tolik, aby to vypadalo jako na fotce a co se týká krájení - to byla katastrofa největší, celé se to rozpadalo i když byl podchlazený z mrazáku. Chuť nic moc, samotný losos je nejlepší - lučina je k ničemu.
  profile image
Péťa
30.05.2008 16:10
Podle mě je dort vynikající, i když je pravda, že jsem recept trochu pozměnila a použila nízkotučnou lučinu a jen trochu smetany, aby byl o něco lehčí. Při použití kvalitního ostrého nože a troše šikovnosti jde krájení snadno, rozhodně není třeba dort dávat do mrazáku. Tento dort jsem připravovala už několikrát (většinou v menší formě) a hosté ho vždcky ocenili.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/4

Duben 2006