Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
4,9 (13x)
20. 8. 2014
Cordon bleu z vepřového


< 60 min
4,9 (13x)

Za 30 minut na stole


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1223 kcal
  • Bílkoviny 104.25 g
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 68 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Cordon bleu z vepřového

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,9/5

Hodnocení receptu

4,9/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
borrie
20.12.2008 17:33
Bleu znamená modrý, tedy mždycky se sýrem s modrou plísní, dár tomu chuť
  profile image
antoinet
02.02.2010 13:02
Bleu samozřejmě modrý neznamená (ty myslíš blue), plísňový sýr v tomto receptu nemá co dělat, takže recept je v pořádku. Toto české zprznění původního receptu se snaží vymýtit např. Zdeněk Polreich podobně jako používání kečupu na pizzu nebo vegety do vývaru:)
Jan Kalíšek profile image
Jan Kalíšek
03.10.2014 12:28

Bleu samozřejmě "modrý" znamená (francouzsky). V tomto případě však neodkazuje na plísňový sýr, ale na vyznamenání, podle kterého se tento recept jmenuje. Vyznamenání Cordon Bleu (česky modrá stuha) se uděluje mimo jiné nejlepším kuchařům ve Francii. Jinak recept úplně v pořádku není, protože originál se připravuje z telecího ořechu.

Anna Šebková profile image
Anna Šebková
29.10.2014 14:43

Ne, myslí bleu. To samozřejmě znamená modrý. Bohužel to totiž není název pocházející z angličtiny, ale z francouzštiny..

Nina Doskočilová profile image
Nina Doskočilová
08.11.2014 13:00

Bleu samozrejme modrý znamená, je to z francúzštiny. V originalnom recepte nie je uvádzaný konkrétny druh syra, odporúčaný je však niektorý zo švajčiarskych syrov, ideálne nejaký mäkkší a ľahko sa roztápajúci pri príprave :)

Ivan Horník
10.01.2015 20:55

cordon bleu, neboli modra stuha, je francouske vyznamenani nejlepsich kucharu, ktere dalo jmeno slavnemu pokrmu, jehoz zakladem je teleci maso, sunka a syr typu emental, nebo gouda

  profile image
Alena
05.09.2007 08:44
Recept se nachází v č.6/06, str.66

Související články

Klasické Cordon Bleu

Cordon Bleu: Křupavý příběh slavného řízku, který dobyl svět

Křupavá strouhanka, šťavnaté maso a rozteklý sýr uvnitř – to je Cordon Bleu. Milovaný pokrm, který si našel cestu do restaurací po celém světě, ale málokdo přesně ví, odkud se vlastně vzal. A přiznejme si – kdo z nás si je jistý, jak se správně vyslovuje? Odkud pochází, proč si lidé pletou jeho jméno a co byste o něm ještě měli vědět? Čtěte dál!