Za 30 minut na stole
4
Suroviny
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1223 kcal
- Bílkoviny 104.25 g
- Sacharidy 44 g
- Tuky 68 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Cordon bleu z vepřového
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,9/5
Vytisknout
Sdílet
Komentáře
Bleu samozřejmě "modrý" znamená (francouzsky). V tomto případě však neodkazuje na plísňový sýr, ale na vyznamenání, podle kterého se tento recept jmenuje. Vyznamenání Cordon Bleu (česky modrá stuha) se uděluje mimo jiné nejlepším kuchařům ve Francii. Jinak recept úplně v pořádku není, protože originál se připravuje z telecího ořechu.
Ne, myslí bleu. To samozřejmě znamená modrý. Bohužel to totiž není název pocházející z angličtiny, ale z francouzštiny..
Bleu samozrejme modrý znamená, je to z francúzštiny. V originalnom recepte nie je uvádzaný konkrétny druh syra, odporúčaný je však niektorý zo švajčiarskych syrov, ideálne nejaký mäkkší a ľahko sa roztápajúci pri príprave :)
cordon bleu, neboli modra stuha, je francouske vyznamenani nejlepsich kucharu, ktere dalo jmeno slavnemu pokrmu, jehoz zakladem je teleci maso, sunka a syr typu emental, nebo gouda