Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (95x)
11. 1. 2019
Angreštový koláč se smetanovým krémem
Apetit
Angreštový koláč se smetanovým krémem
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (95x)

Báječný způsob, jak zhodnotit angrešt, který právě teď prožívá svou krátkou sezonu. Tenhle šťavnatý koláč je mimořádně snadný, a těsto si navíc můžete připravit předem – v chladničce vydrží až týden a dá se také snadno zmrazit.


Nezhasínat obrazovku
12 řezů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12 řezů

Na náplň

Na těsto

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 344.08 kcal
  • Bílkoviny 8.67 g
  • Sacharidy 34.33 g
  • Tuky 18.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(95 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
einka
18.08.2008 16:31
Koláč se moc povedl, akorát ten krém byl trochu kyselejší, a to jsem opravdu hodně sladila, ale to asi vážně záleží jaký máte angrešt
  profile image
Alena
03.09.2007 13:50
Recept se nachází v č.8/05, str.33
  profile image
Jana
10.07.2006 21:01
Po všech stránkách výborný recept. Trošku jsem ho ale pozměnila. Ačkoliv jsem měla docela dost kyselý angrešt, snížila jsem cukr jak u krému tak i u těsta o 20%, místo 3 vajíček v krému jsem použila jen dvě, citronovou kůrou jsem nahradila grepovou a protože jsem neměla šlehačku, tak mi posloužila zakysaná smetana. Myslím si ale, že těsta je zbytečně moc. Naopak angreštu jsem přidala 400g.
  profile image
Soňa
25.06.2007 13:09
Koláč je naprosto úžasný. Vzhledem k tomu, že jsem měla v mrazáku angrešt dohromady s černým rybízem, tak tam šel i ten černý rybíz, a myslím, že na chutí to neubralo, spíše naopak. Já nedám dopustit na strouhanou kůru z citronu, těsto koláče pak nádherně voní. Těsto jsem nachala v lednici přes noc a druhý den bylo super a dobře a dobře se s ním pracovalo. Jinak dle mé zkušenosti si myslím, že těsta je tak akorát, vůbec jsem neměla pocit, že je ho moc.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/8

Srpen 2005