Nová registrace Zapomenuté heslo

Odstartujte prázdniny domácími zmrzlinami! Přístroj nutně nepotřebujete

Kopečková zmrzlina
Brooke Lark/Unsplash

Horké letní dny si doslova říkají o pořádnou porci osvěžení. Připravte sobě a svým dětem osvěžení v podobě domácí zmrzliny! Připravili jsme pro vás recepty na klasické zmrzliny, sorbety, nanuky i poctivé zmrzlinové poháry. A prázdniny můžou začít!

Přemýšlíte, jak nejlépe s dětmi zahájit prázdniny? Oslavte konec školního roku a začátek prázdnin stylově s domácí zmrzlinou, kterou v horkých letních dnech ocení nejen děti. Apetit pro vás nachystal tipy na zmrzliny z mléka, smetany, salka, bílého jogurtu, ovoce všeho druhu, ale třeba i mletého máku, pepře a soli. Vyzkoušejte klasickou zmrzlinu i její nevšední varianty.

Bez čeho se neobejdete

Existuje spousta vychytávek a pomocníků na přípravu domácí zmrzliny od různých tvořítek na nanuky až po profesionální zmrzlinovače, ale jediné, co opravdu potřebujete, je mrazák.

  • Ano, zmrzlinovač vám může výrazně pomoci, ale pokud jej nemáte, nelamte si s tím hlavu. Na našem webu najdete spoustu receptů na zmrzliny, které zvládnete i bez vybavení.
  • Skvělou volbou je např. banánová zmrzlina Nice Cream bez přidaného cukru nebo zmrzlina z borůvek.

Jak zmrzlinovač ušetří práci? Jeho hlavní výhodou je, že zmrzlinu míchá a zároveň rovnoměrně chladí, tudíž je její výsledná konzistence krásně hladká. Kdo tento nástroj nevlastní, pomůže si k hladké konzistenci průběžným ručním zamícháním.

Po vložení nádoby se zmrzlinou do mrazáku ji každou cca půl hodinu (po celkovou dobu mražení, která je cca 4 hodiny) vyndejte a vidličkou promíchejte – narušíte tím tvořící se krystalky. 

Domácí zmrzlinový bar: Nanuky, kopečková, sorbety 

Vybavte se na zmrzlinovou párty a připravte domácí nanuky a kopečkovou zmrzlinu do kornoutku či poháru. Až rozkliknete vybraný recept, sami uvidíte, že příprava zmrzliny není nic těžkého. Jen vydržet to těšení, než zamrzne. 

  • Domácí nanuky patří k nejjednodušším formám zmrzliny. Stačí jen rozmixovat ovoce s mlékem, smetanou, kokosovým mlékem či vodou, nalít směs do tvořítek a šup s budoucími nanuky do mrazáku. 
  • Kopečkovou zmrzlinu snadno vytvoříte z kousků mraženého manga, které rozmixujete s medem, kokosovým krémem a limetkovou šťávou. 
  • Sorbet je skvělým a lehkým letním osvěžením, jelikož neobsahuje žádné mléko ani smetanu. Vyzkoušejte oblíbený sorbet z jahod, citronů nebo kiwi.
  • Pohár je dětmi milovaný král zmrzlin. Děti zkrátka milují porci barev a chutí, která je pastvou pro oči i mlsné jazýčky.

Recepty

Sdílet kolekci receptů

zmrzlina domácí výroba pro děti

Podobné kolekce receptů

Související články

5 kuchařek na léto

Mražený jogurt

Léto a zmrzlina, to jde báječně k sobě. A ta jogurtová vás nadchne svěžestí a lehkostí. V knize najdete návod na základní zmrzlinu z jogurtu a bezpočet variací, pro klasiky i experimentátory – jahodová s mátou, z řeckého jogurtu s medem, pikantní s červeným pepřem… A co je nejlepší – nadýchanou zmrzlinu připravíte i bez zmrzlinovače. Kuchařka od Slovartu stojí 143 Kč.

 

 

Řecká odysea

Nejnovější z knih od redakce časopisu Apetit vychází s podtitulem Slavné báje a recepty. Od první stránky na vás dýchne atmosféra dovolené u moře. Každou stránkou se nese vůně grilovaných ryb a zeleniny a vaše chuťové buňky lákají středomořská jídla, jako jsou souvlaki, kebab, lilková musaka nebo neodolatelně sladká oříšková baklava. Naučte se s Apetitem vařit a jíst jako Řekové. Za 299 Kč koupíte kuchařku v Apetit Shopu.

 

BBQ kuchařka z produkce Jamie Oliver’s FOOD Tube

Christian Stevenson alias DJ BBQ napsal knihu, se kterou se v létě neodtrhnete od grilu. Přečtení této kuchařky obohatí váš repertoár nejen o nové, kouřem ožehnuté recepty, ale také o pár novotvarů, jako třeba rumboží nebo rychlopalná grilovačka. V pěti kapitolách najdete vše, co vám bude letos chutnat, a jako přídavek celou řadu BBQ technikKnížku koupíte na internetu a v knihkupectví za 267 Kč.

 

Děláme si to doma sami

Budete překvapeni, co všechno zvládnete vyrobit sami. Od křížal, džemů a limonád přes čisticí prostředky až po luxusní pleťovou kosmetiku. Zvlášť v létě vám přijde vhod recept na domácí repelent nebo jedlý balzám na rty. S autorkou Alenou Thomas se můžete seznámit také na jejím blogu www.delamesitosami.cz. Kniha stojí 318 Kč.

 

Konzervování

Druhé vydání knihy Odeda Schwartze vás naučí konzervovat ovoce, zeleninu, ryby a maso, ale také kandovat květy nebo připravovat neobvyklé speciality. Jakmile uvidíte lákavé fotografie, zatoužíte mít spižírnu plnou skleniček až po okraj naplněných lahodným obsahem. Knihu koupíte v e-shopech od 267 Kč.