Medová plástev je karamelová hmota, ve které díky působení jedlé sody vzniknou bublinky oxidu uhličitého a utvoří na lomu strukturu podobnou včelí plástvi. Dodá sušenkám křupavost a karamelovou chuť. Medové plástve podle našeho návodu vyrobíte dvojnásobné množství, než které potřebujete, ale kdybyste pracovali s menším množstvím cukru, úkol by byl mnohem obtížnější. A také není problém zbylou medovou plástev sníst – jen tak nebo třeba jako posypku na zmrzlinový pohár.
Porce
Suroviny
Porce
Na medovou plástev
Na 1 porci
- Energie 141.28 kcal
- Bílkoviny 3.04 g
- Sacharidy 16.08 g
- Tuky 6.88 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10

Recept je z vydání:
Apetit 2021/10
Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.