Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,8 (13x)
19. 10. 2022
Karamelové spirálové sušenky
Olive Magazine/Immediate Media
Karamelové spirálové sušenky
Olive Magazine/Immediate Media


Snadné
< 60 min
4,8 (13x)

Medová plástev je karamelová hmota, ve které díky působení jedlé sody vzniknou bublinky oxidu uhličitého a utvoří na lomu strukturu podobnou včelí plástvi. Dodá sušenkám křupavost a karamelovou chuť. Medové plástve podle našeho návodu vyrobíte dvojnásobné množství, než které potřebujete, ale kdybyste pracovali s menším množstvím cukru, úkol by byl mnohem obtížnější. A také není problém zbylou medovou plástev sníst – jen tak nebo třeba jako posypku na zmrzlinový pohár.


Nezhasínat obrazovku

Porce

25
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

25

Na medovou plástev

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 141.28 kcal
  • Bílkoviny 3.04 g
  • Sacharidy 16.08 g
  • Tuky 6.88 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/10

Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.

Související články

shutterstock_2477343307.webp

Dáváte máslo do lednice? Jeden jednoduchý trik zajistí, že bude roztíratelné a čerstvé týdny!

Máslo je nenahraditelným zlatým pokladem každé kuchyně. Bez něho si jen těžko představíme vaření, pečení nebo třeba zdánlivě obyčejnou snídani. Má však jednu nevýhodu – jeho trvanlivost je omezená, navíc nevydrží mimo lednici. Nebo ano? Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak jeho čerstvost prodloužit a mít ho po ruce vždy v té nejlepší kondici.