Při čtení receptu jsme byli mírně skeptičtí, protože nás velmi překvapil originální kombinací surovin. Když jsme ovšem ochutnali, byli jsme přímo nadšení. Makové kuře přesně zapadá do kategorie „comfort food“. Tento pojem se poněkud obtížně překládá do češtiny, ale dalo by se říct, že se jedná o jídlo, které potěší tělo i ducha a dodá vám hřejivý pocit klidu a bezpečí...
Suroviny
Na recept
- Energie 2841 kcal
- Bílkoviny 132 g
- Sacharidy 101 g
- Tuky 208 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/10
Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.