Polovina redakce na pražském koláči vyrostla, druhá k němu dospěla ve chvíli, když jsme oprášili starý osvědčený recept a ukázali, že domácí se s tím kupovaným nedá srovnávat. Nadýchanému kynutému těstu, do kterého se pro dosažení neopakovatelné vláčnosti přidává majonéza, se sladkou drobenkou plněnému vanilkovým krémem se prostě nedá odolat.
Porce
Suroviny
Porce
Na drobenku
Na krém
Na 1 porci
- Energie 1159.25 kcal
- Bílkoviny 16.13 g
- Sacharidy 112 g
- Tuky 71.88 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/10

Recept je z vydání:
Apetit 2021/10
Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů. V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.