1. Rukolu, polníček a petržel omyjeme, osušíme, otrháme tužší stonky. Petržel najemno nasekáme.
2. Omytou papriku a rajčata osušíme, papriku přepůlíme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na proužky, rajčata pokrájíme na měsíčky.
3. Plátky šunky natrháme na tenčí proužky, z kousku parmazánu okrájíme škrabkou na brambory hobliny.
4. Listy salátu a petržele, pokrájenou papriku a rajčata promícháme, pokapeme prošlehaným olejem s vinným octem, dochutíme solí, pepřem.
5. Hotový salát ozdobíme plátky šunky a hoblinami parmazánu.
Tip: Rozřízněte světlou bagetu na poloviny, pokapejte ji olejem a nechte zapéct v troubě, natrhejte na kousky a podávejte se salátem.
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 273.5 kcal
- Bílkoviny 10.75 g
- Sacharidy 8.5 g
- Tuky 19.25 g