Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Zelný štrúdl s cibulí
Zelný štrúdl s cibulí


< 60 min
0,0 (0x)

1. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Do mísy nebo na vál prosejeme mouku, přidáme pokrájený tuk a nožem nebo hnětačem zapracujeme. Přidáme vejce, sůl, vodu, citronovou šťávu nebo ocet a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme asi půl hodiny v chladu odležet. 2. Zelí nakrouháme do mísy, prosolíme a promačkáme, aby pustilo šťávu. Necháme chvíli odležet, vyždímáme a šťávu slijeme. V kastrolu rozpustíme máslo, vložíme na plátky nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, polovinu jí vyjmeme a necháme stranou. Přidáme zelí a dusíme pod poklicí doměkka. Necháme vychladnout, a je-li třeba, dosolíme. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme na dva obdélníky zhruba o délce plechu. Na každý díl těsta rozprostřeme zelí a po delší straně stočíme jako roládu. Konce závinu přitiskneme k sobě a ohrneme dolů. 3. Štrúdly přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 stupních asi 10 minut, potom snížíme teplotu na 170-180 stupňů a dopékáme dozlatova dalších asi 20 minut. Asi 10 minut před dopečením poklademe povrch štrúdlů osmahnutou zbylou cibulí.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1030.75 kcal
  • Bílkoviny 21 g
  • Sacharidy 69.75 g
  • Tuky 72 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt