Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,5 (15x)
9. 1. 2015
Zázvorový čaj


Velmi snadné
< 20 min
4,5 (15x)

Nejlepší lék na zimní neduhy, jako je chřipka nebo nachlazení. Zázvorový čaj jsme vylepšili šťávou z klementinek a lístky máty. Rozhodně vám rozproudí krev!


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1164 kcal
  • Bílkoviny 20 g
  • Sacharidy 243 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(15 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/1

Sněhové dezertySuši krok za krokemHorké drinkyNejlepší party pohoštěníRanní vyprošťováky

Související články

caj

Jak uvařit ten nejlepší čaj

  • Pokud ho vaříte z vody z vodovodu, nechte ji raději odstát nebo ji povařte o trochu déle. Vůbec nejlepší je pramenitá voda; nemáte-li v dosahu ověřenou studánku, použijte raději nesycenou balenou vodu.
  • Vodu nevařte zbytečně dlouho – z plamene ji stáhněte těsně před tím, než začne prudce bublat (spolehlivým znamením je lehký pohyb hladiny a velké bubliny vystupující z vody).
  • Pro čaj choďte do čajoven nebo aspoň dávejte přednost sypaným čajům. Pravidlo ,vyšší cena = vyšší kvalita‘ tu platí beze zbytku.
  • Na šálek o objemu 200 ml dávejte jednu lžičku čaje. Pokud ho připravujete v konvici, počítejte lžičku čaje na šálek plus jednu navíc.
  • Čaj se louhuje dvě až čtyři minuty. Delší dobu louhování potřebují celé čajové lístky. Pokud jsou polámané nebo drcené, postačí jim kratší čas. Chcete-li silný čaj, ponechte v něm lístky delší dobu.
  • V nádobě, ve které připravujete čaj nebo vodu na něj, nevařte nic jiného – nádobí totiž nasává vůně.
  • Vyhýbejte se kovovým konvičkám a sítkům – mění chuť čaje.
  • Připravujte si ho do keramiky, skla nebo porcelánu a používejte sítka z přírodních materiálů.