Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,9 (23x)
18. 7. 2014
Slaný koláč
PXhere.com
Slaný koláč s květákovou náplní
PXhere.com


Velmi snadné
> 60 min
3,9 (23x)

Staví sice na pověsti proslulého lotrinského koláče (quiche lorraine), ale jak jinak – má svou vlastní hlávku...


Nezhasínat obrazovku
4-6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6

Na náplň

Na dochucení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1115.75 kcal
  • Bílkoviny 31 g
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 90.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(23 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Gerda
02.07.2008 10:54
Dělávám něco podobného s brokolicí. Ale to těsto je s práškem do pečiva - 1 a půl hrnku polohrubé mouky, třetina kostky másla, trochu vody a ten prášek se zpracuje na vláčné těsto, to se rozválí (ručně rozplácne a roztahá dokulata s vytaženými okraji) na plechu a dá se na to náplň, se kterou se to upeče. Náplň:3 celá vejce, 1 lehce předvařená brokolice na kousky, 1 tvaroh, strouhaná Niva - dle chuti, solit opatrně!!, jako koření bazalka, 2 lžíce oleje - pomíchat a s těstem dohromady do růžova upéct.
  profile image
Alena
03.09.2007 16:19
Recept se nachází v č.10/05, str.36
  profile image
Milan
10.08.2007 09:43
Já dělal Quiche lorraine již po druhé a pokaždé se povedl. Poprvé s slaninou a sýrem podruhé se špenátovou náplní. Škoda jen že ta forma je tak malá. Recept jsem dělal podle MF Dnes.
  profile image
Misa
02.07.2007 19:21
Mě se zase korpus nedopekl. Ale jinak dobré.
  profile image
Anička
16.03.2007 15:11
asi jsem měla příliš vysokou formu a tenké těsto - při prvním pokusu mi spadly okraje, napodruhé se korpus příliš předpekl. takže příště také dělám v kupovaném listovém...
  profile image
Luky
16.05.2006 21:13
Dnes som ho otestovala. Miesto cesta som pouzila listkove cesto. Kolac je vyborny. Neviem ci je smotanou na slahanie (pouzila som Ramu), ale doba pecenia po pridani naplne bola 55 min pri 180 stupnoch v elektrickej rure. Chuti najlepsie s hlavkovym salatom.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/10

Říjen 2005