Šmigrustovce se říká ,pomlázková polévka‘ a opravdu do ní můžete přidat vykoledovaná vajíčka či klobásku. Typická je pro oblast Slezska.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 491.25 kcal
- Bílkoviny 38.75 g
- Sacharidy 13.75 g
- Tuky 31 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/4

Recept je z vydání:
Apetit 2021/4
Jaro je tu! Dubnový Apetit na váš stůl přinese pestré svěží barvy i rozmanité chutě. Nalaďte se s novým číslem, které je v prodeji už od 11. 3., na jarní notu i na blížící se Velikonoce. Těšit se můžete na staročeské sváteční recepty i netradiční velikonoční dezerty, vejce ve všech podobách, oblíbené pomazánky, jemné jehněčí maso, svěží ředkvičky, lehké rodinné večeře a mnoho další lahodné inspirace. Apetit, napsáno s chutí.