Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 120 min
4,4 (45x)
18. 7. 2014
Citronový beránek – mazlík
Apetit
Citronový beránek – mazlík
Apetit


Velmi snadné
< 120 min
4,4 (45x)

Velikonoce bez beránka si lze jen těžko představit. Co zkusit tentokrát trochu netradiční recept – variantu ze špaldové mouky a vonící po citronu? Citronový beránek ozdobený bezé pusinkami zaujme na první pohled a skvěle chutná.


Nezhasínat obrazovku
1
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

1

Na bezé

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 5164 kcal
  • Bílkoviny 114 g
  • Sacharidy 588 g
  • Tuky 255 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2010/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(45 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Vlasta Růžičková profile image
Vlasta Růžičková
04.04.2015 09:57

Tento beranek se me nepovedl, nevim,kde nastala chyba. V receptu schazi prasek do peciva, tak beran byl chudinka srazeny. Chut ale dobra, sni se i nepovedeny. A nesel z formy ven, ackoli jindy problem nemivam.

Jana Kopřivová
14.10.2015 12:27

Dobrý den, kypřicí prášek v receptu nechybí, ale můžete půl sáčku přidat, pokud chcete. Důležité je dobře vyšlehat máslo s cukrem a pak postupně opatrně přidávat další suroviny, abyste nezničila vytvořené bubliny, podobně jako u třené bábovky. Jen tak těsto zůstane nadýchané.

Beránka jsme pekli vícekrát a nesrazil se ani jednou. Důvody, proč se vám nepovedl, můžou být různé: každé trouba peče jinak, forma, kvalita mouky a dalších surovin... Důležité je nepéct příliš zprudka.

K vyklopení můžu poradit jen tolik, že je důležité formu opravdu pečlivě, kousek po kousku vymazat a vysypat, aby se těsto nikde nepřichytilo.

Držím palce, ať se beránek příště povede.

Mandarinka Olejová profile image
Mandarinka Olejová
30.03.2018 19:58

Dobrý den. prášek do pečiva v receptu nechybí ve smyslu, že tam nemá být? Protože v ingrediencích ani v postupu opravdu není? Díky za info.

Martina Kojzarová
03.04.2018 09:08

Dobrý den,
omlouváme se, píšeme asi "s křížkem po funuse" :-(. Už asi máte dávno napečeno a snědeno. Kypřící prášek v receptu opravdu být nemá. Pokud budou suroviny správně vyšlehané, nebude ho třeba. Ovšem pokud chcete mít jistotu, určitě můžete lžičku či dvě přidat do mouky a určitě ničemu neuškodíte. Jak jste to nakonec vyřešila? Upekla jste beránka s práškem či bez? A povedl se?

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/4

Žloutkové věnečky Kateřiny Fornůskové Snídaně, která pány dokonale připraví na pomlázku. Velikonoce ve světě