Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,5 (41x)
21. 12. 2016
Vánoční trifle
Apetit
Vánoční trifle
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,5 (41x)

Na tenhle nadpozemsky dobrý dezert se zaručeně chytne i Ježíšek!


Nezhasínat obrazovku
Pro 6-8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6-8 osob

Na malina & piškot a na ozdobu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7926 kcal
  • Bílkoviny 214 g
  • Sacharidy 629 g
  • Tuky 498 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(41 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Pajinaa P. profile image
Pajinaa P.
05.02.2017 10:46

Dobrý den, recept jsem zkoušela již 2x, potřebovala bych upřesnit, na kolik stupňů zahřát krém, aby se nesrazil. Poprvé se mi bohužel srazil. Do jaké konzistence má krém zhoustnout? Přijde mi řídký, po vychladnutí má být tuhý? Děkuji za rady.

Martina Zajícová
06.02.2017 10:00

Dobrý den, teplota žloutkového krému by se měla pohybovat mezi 70 a 80°C. Je opravdu důležité zahřívat žloutkový krém mírně, protože jakmile stoupne teplota výše, žloutky se začnou srážet, jak se to bohužel stalo v jednom případě Vám. Do triflu vůbec nemusí být krém tuhý, ba naopak :-)! Samozřejmě by neměl být úplně tekutý, spíše to bude konzistence řidšího pudinku. Pokud však dáváte přednost pevnějšímu pudinku, přidejte ještě trochu škrobu navíc. Doufáme, že se už pokaždé podaří na výbornou :-)! Redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/12

Kapr 5x jinakNejlepší cukrovíNejkrásnější perníčkyŠtědrá večeře podle Apetitu

Související články

vánoční cukroví

5x sušenky pro vánoční pohodu

Jednou si křupnete, a už s tím nepřestanete. Sušenky ve sladkém i slaném provedení představují lákadlo, které ze stolu mizí rychlostí blesku. Naštěstí jsou připravené stejně rychle. Představujeme vám pět receptů, které můžete upéct jen tak k zakousnutí nebo zabalit do ozdobných krabiček a darovat někomu, koho máte opravdu rádi.