Chcete-li rodinu nadchnout, vsaďte na lasagně. Zapečené těstoviny s boloňskou a sýrovou omáčkou oslní efektním střídáním vrstev a hlavně chutí, díky kterým je zbožňují dospělí i děti. Tento zrychlený a zjednodušený recept na lasagne bolognese by ve vašem kuchařském repertoáru rozhodně neměl chybět.
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 579.25 kcal
- Bílkoviny 37.5 g
- Sacharidy 26 g
- Tuky 35 g
Komentáře
Vzhledem k tomu,že každá rodina v Bologni má svůj recept originální tak jsou komentáře pana Honzatky a paní Havlíkové naprosto irelevantní.Alespoň,že pan Honzatko napsal přesnější připomínky.Co mi v receptu chybí je opravdu mrkev a celer,ale ne řapíkatý.Červené víno se používá,stejně jako česnek.Mléko se používá do bešamelové omáčky na přelití před zapékáním.A sýr,nejlépe parmezán se do ní nedává,ale posype se jen povrch naskládaných lasagní.Tudíž recept až na chybějící zeleninu není zas tak špatný.
Recept nemá s lasagnemi mnoho společného. Alespoň bych zvolila název jiný než "Tradiční...", za malou modifikaci receptu bych se nestyděla a uváděné ingredience odpustila. Bohužel i samotný postup je smutným příkladem typických českých "zrychlovaček", které se lépe prodávají, nazvete-li je "tradiční", "z babiččiny kuchařky" aj. V tomto případě se mi zdá, že to není ani třeba - pravé lasagne nejsou natolik komplikované, aby bylo nutné je tímto způsobem nahrazovat. Z Itálie znám několik variací, ale tuto si tam neumím představit.
Dobrý den, paní Havlíková, děkujeme za zpětnou vazbu. Bohužel se jedná o uživatelský (tedy čtenářský) recept, takže změna nadpisu je na autorovi. Přejeme hezký den, redakce Apetitu
To co se tu vydává za Boloňskou omáčku, je ošizená Česká rychlovka a-la Babica.
Pravá Boloňská omáčka – ragů:
Na másle a troše oliv. oleje osmahlout cibulku, přidat mrkev a řap. celer vše pokrájené na malé kousky, zarestovat, přidat maso znovu zarestovat. Po cca pěti minutach přidat mléko, nechat odpařit, pak přidat suché bílé víno a muškátový ořech, nechat odvařit alkohol, nakonec přidat rajčata a táhnout alespoň 4 hodiny, než se všechno spojí.
Do omáčky nepatří česnek, červené víno ani bazalka (jedině jako ozdoba)