Spojení šunky a sladkých přísad je připisováno americké kuchyni, proto se jí také říká americká nebo viržinská šunka. Sladké ingredience se mohou měnit a kombinovat – často se používají plátky ananasu, připíchnuté pomocí hřebíčků. Uplatní se však i pomeranče, případně pomerančová zavařenina nebo broskve. Protože se šunka peče s vrstvou kůže, do masa pronikne jen jemný nádech sladkosti, který s ním příjemně ladí, a výpečky získají zajímavý chuťový odstín. Je to nezvyk, ale musíme říct, že tahle poameričtělá kombinace s jemnou českou šunkou funguje. I tradice se mění…
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 2343.75 kcal
- Bílkoviny 50 g
- Sacharidy 320 g
- Tuky 100 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/12

Recept je z vydání:
Apetit 2006/12
Prosinec 2006