Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,0 (93x)
18. 7. 2014
Smetanová houbová omáčka z čerstvých hub
Apetit
Smetanová houbová omáčka z čerstvých hub
Apetit


Snadné
< 60 min
4,0 (93x)

Smetanová houbová omáčka z čerstvých hub je vynikající s těstovinami, s knedlíky ale i k masu. Některé houby jsou sice jedlé jen jednou, ale ujišťujeme vás, že tohle syté jídlo přestrojené za omáčku bude mít řadu repríz! 


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na omáčku

Na knedlíky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1781.75 kcal
  • Bílkoviny 42.25 g
  • Sacharidy 174.75 g
  • Tuky 95 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(93 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Smetanová houbová omáčka

Komentáře

Viktor Seidel profile image
Viktor Seidel
28.02.2016 09:31

Recept na omáčku je vážně skvělý. Vývar jsem stejně jako paní Markéta udělal z čerstvých hub. V tomto ročním období jsem neměl houby klasické, ale nějaké žampiony a hlívu z farmářského trhu. I tak omáčka dopadla výborně! Skvělý recept.
Knedlíky se povedly také, akorát po 20 minutách vaření byl totálně rozvařený. další jsem vařil pouze 17 minut a byly výborné.
Děkuji za recept!

Ota Onofrej profile image
Ota Onofrej
16.09.2018 07:05

není možné knedlíky rozvařit nepřikrývat pokličkou a nechat probublávat pomalu a otáčet. Jinak pro ty co jsou neochotni se tímto zabývat vařím v páře knedlíky nadýchané a hladké.

  profile image
mmmarketa
15.07.2009 11:10
Omáčka bylo naprosto výborná. Jen místo houbového bujonu jsem na chviličku povařila čerstvé houby. Přišlo mi hloupé dávat houbový bujon, když mám houby. Jinak jsem postupovala přesně podle receptu a výsledek byl fantastický.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/9

Září 2007