Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,2 (89x)
12. 9. 2017
Prezidentské šátečky
Apetit
Prezidentské šátečky
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,2 (89x)

Křehké šátečky s voňavou ovocnou náplní splní roli moučníku i svačinky dokonale. Prezidentské šátečky se hodí také jako rychlé a jednoduché svatební koláčky. Těsto je jen ze tří ingrediencí a to ve stejném poměru – tvaroh, mouka a máslo.


Nezhasínat obrazovku
cc 30 koláčků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

cc 30 koláčků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3297 kcal
  • Bílkoviny 60 g
  • Sacharidy 199 g
  • Tuky 252 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(89 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Tvarohové muffiny

Komentáře

Jana Nemeckova profile image
Jana Nemeckova
29.04.2017 16:47

Dělaly se dobře. Marmeládu je nutno dávat tužší. S marmeládou mi to až tak nechutnalo-višňová. Ale zkusím ještě s tvarohem či povidly.

  profile image
tessi
20.04.2009 21:17
Těsto se mi podařilo vždy, držím se receptu - tvaroh z papíru, máslo... Nejlepší jsou čerstvě upečené, ještě teplé. Druhý den je rozpékám /většinou není už co/. Místo marmelády dávám tvarohovou náplň. Proti otevření šátečků dopoučuji potřít okraje před přitisknutím vodou a přimáčknout třeba vidličkou.
Petra Denková
06.03.2009 15:16
tento recept znam uz dlouho, ale nedavam tvaroh, ale jen povidla. Po vyndani z trouby obalit v moucce a je to.. Kdyz jsem delala poprve, tak se po nich zaprasilo, ze priste jsem delala rovnou z dvojite davky a stejne to bylo rychle pryc... :-)
  profile image
Jitka
21.07.2008 15:24
Vsem tyhle satecky vrele doporucuji, jsou rychle a fakt dobre. Davala jsem do nich domaci jablecno-hruskovou marmeladu a povidla. Chce to poradne je pritlacit, aby napln nevytekla.
  profile image
Jozefína
05.05.2008 17:08
O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, chuť vynikající, s těstem se pracuje super, ale všechna marmeláda mi vytekla, Co dělám špatně? Jen pro vylepšení chuti jsem obalovala v moučkovém cukru se skořicí a vanilkovým cukrem.
  profile image
aja
23.04.2008 14:22
tento receptík mě zaujal a jelikož moje malé zlatíčko spinká po obídku zkusila jsem a mohu vřele doporučit supr mňamka
  profile image
Nela
02.12.2007 17:41
Pomalu se nám blíží Vánoce tak jsem chtěla něco předčastně vyzkoušet.. Šátečky mi vůbec nelepili protože když jsem s nimi začala pracovat posypala jsem je ještě moukou a bylo to v poho. První varka celá popraskala a zavařenina mi vytekla.. =o( tak ty druhý šátečky jsem udělala silnější a bylo to supr!!! Vypadali pěkně a navíc bylo to sladké Vánoční pohlazení...
  profile image
Markétka
08.10.2007 22:40
recept je to úžasný. chuťově naprosto vynikající. Nepoužívám Heru na pečení ale klasické máslo. Což chuť ještě vylepší. Těsto se mi bohužel také lepilo, a doslova při tvarování rukama - "tálo". ale co mě mrzelo nejvíce - úhledné šátečky se po nakladení na horký plech a během pečení jaksi roztečou a "rozpliznou" a plavou v másle. Ztratí tímto bohužel na kráse. Máte podobný problém? nebo s použitím klasického tuku na pečení, který ale nedosahuje takových chuťových kvalit, bych se problému mohla vyvarovat? děkuji
  profile image
Šárka
09.11.2007 16:38
Mě se stalo to samé, během pečení se všechny šátečky roztekly, takže výsledek hrůza.
  profile image
Nela
02.12.2007 17:42
Příště je udělěj silnější! Taky se mi to stalo...

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/6

Červen 2005