Dort red velvet (v překladu) vám učaruje nejen nádhernou červenou barvou, ale také intenzivní kakaovou chutí. Dříve intenzivní zbarvení vznikalo chemickou reakcí mezi kakaem a kyselými složkami těsta, ovšem vzhledem k jiným procesům výroby surovin už se na tuto reakci nelze spolehnout, a tak si dnes pomáháme potravinářskými barvivy. Vláčný korpus skvěle ladí s lehkým krémem z mascarpone. Není divu, že tento dort si získal dlouhé zástupy fanoušků. Ještě svátečnějšího vzhledu docílíte, pokud ho ozdobíte makronkami.
Na 1 dort o průměru 20 cm
Suroviny
Na 1 dort o průměru 20 cm
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 8141 kcal
- Bílkoviny 139 g
- Sacharidy 835 g
- Tuky 465 g
Komentáře
Dobrý den,
udělala jsem množství těsta přesně podle receptu, formu jsem si změřila a má přesně 20 cm, a přesto mi těsto brutálně přeteklo z formy. Ani Vám asi nemusím popisovat, ja strašně mě to vytočilo. Nejdřív si prosím recept vyzkoušejte, než jej zveřejníte. Děkuji.
Nina
Dobrý den, Nino,
ani nevíte, jak moc nás mrzí, že se dort nepovedl. Umíme si představit, jak moc jste byla zklamaná a naštvaná, už se nám to také stalo a člověk by opravdu nejraději do všeho kopnul (nejlépe do toho dortu, nevyklopené bábovky nebo jinak pokaženého dezertu). Bohužel se jedná o uživatelský recept, nikoli redakční. Nebyl tedy sepsán ani vyzkoušen redakcí, ale vložen jedním z uživatelů, který je i jeho autorem.
Pokud budete chtít doporučit některý z našich dortů, napište prosím, jaký typ dortu hledáte a my rádi pomůžeme s výběrem.
Doufáme, že podobné zklamání už se nebude opakovat.
S pozdravem, redakce Apetitu
Dobrý den, dnes jsem ho zkusila. Pekla jsem ho ve dvou rafcich. Takže mi neutekl z formy. Prokrajuji jednou, mám tak 4 platy. Nebo to muže být výškouráfku... chuťově je vynikající.