Dort red velvet (v překladu) vám učaruje nejen nádhernou červenou barvou, ale také intenzivní kakaovou chutí. Dříve intenzivní zbarvení vznikalo chemickou reakcí mezi kakaem a kyselými složkami těsta, ovšem vzhledem k jiným procesům výroby surovin už se na tuto reakci nelze spolehnout, a tak si dnes pomáháme potravinářskými barvivy. Vláčný korpus skvěle ladí s lehkým krémem z mascarpone. Není divu, že tento dort si získal dlouhé zástupy fanoušků. Ještě svátečnějšího vzhledu docílíte, pokud ho ozdobíte makronkami.
Na 1 dort o průměru 20 cm
Suroviny
Na 1 dort o průměru 20 cm
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 8141 kcal
- Bílkoviny 139 g
- Sacharidy 835 g
- Tuky 465 g