Rajčatová polévka s pečenými paprikami, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém. Vyměníte-li červený vinný ocet za balzamiko, získá polévka patřičný říz a nezapomenutelnou chuť, díky které se tento recept zařadí mezi vaše favority.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 178.75 kcal
- Bílkoviny 6.5 g
- Sacharidy 25 g
- Tuky 3.75 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/1
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/1
Vykročte s Apetitem do nového roku s optimismem a nadšením. Jakým směrem zamíří česká i světová gastronomie, předpovídají v lednovém čísle osobnosti české kulinární scény. Než ale přivítáme rok 2019, je třeba rozloučit se s rokem minulým. Pokud se chystáte slavit silvestr v opravdu velkém stylu, nezapomeňte na šampaňské a kaviár. Vše, co jste kdy chtěli vědět o ústřicích a kaviáru, zjistíte v reportáži na s. 76. Navíc vás provedeme světem šumivých vín od metod výroby až po sklenice, v nichž se nejlépe servírují. Pořádný silvestrovský večírek si ale žádá hlavně spoustu dobrého jídla: ať svým hostům připravíte smažené sýrové jednohubky, vydatný, ale přitom lehký salát, neodolatelné špízy nebo chuťovky do ruky, počítejte raději s dvojnásobným množstvím, protože všichni si přijdou přidat. Každodenní režim vám v roce 2019 pomůže od pondělí do pátku nastolit 5 hřejivých večeří, a kdyby na vás padl zimní splín dopřejte si „comfort food“ v podobě zapečených mističek z naší nové rubriky Provinilá potěšení. Apetit, napsáno s chutí.