Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,3 (15x)
27. 12. 2019
Rajčatová polévka s pečenými paprikami
Apetit
Rajčatová polévka s pečenými paprikami
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
4,3 (15x)

Rajčatová polévka s pečenými paprikami, která dokonale zahřeje, ať už ji necháte s kousky, nebo rozmixujete na hladký krém. Vyměníte-li červený vinný ocet za balzamiko, získá polévka patřičný říz a nezapomenutelnou chuť, díky které se tento recept zařadí mezi vaše favority.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 odoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 odoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 178.75 kcal
  • Bílkoviny 6.5 g
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 3.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(15 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/1

Vykročte s Apetitem do nového roku s optimismem a nadšením. Jakým směrem zamíří česká i světová gastronomie, předpovídají v lednovém čísle osobnosti české kulinární scény. Než ale přivítáme rok 2019, je třeba rozloučit se s rokem minulým. Pokud se chystáte slavit silvestr v opravdu velkém stylu, nezapomeňte na šampaňské a kaviár. Vše, co jste kdy chtěli vědět o ústřicích a kaviáru, zjistíte v reportáži na s. 76. Navíc vás provedeme světem šumivých vín od metod výroby až po sklenice, v nichž se nejlépe servírují. Pořádný silvestrovský večírek si ale žádá hlavně spoustu dobrého jídla: ať svým hostům připravíte smažené sýrové jednohubky, vydatný, ale přitom lehký salát, neodolatelné špízy nebo chuťovky do ruky, počítejte raději s dvojnásobným množstvím, protože všichni si přijdou přidat. Každodenní režim vám v roce 2019 pomůže od pondělí do pátku nastolit 5 hřejivých večeří, a kdyby na vás padl zimní splín dopřejte si „comfort food“ v podobě zapečených mističek z naší nové rubriky Provinilá potěšení. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2199798667.jpeg

Papriky od semínka na talíř: Jak je úspěšně vypěstovat a co z nich uvařit? Připravte víc než jen lečo či salát

Pestrá, šťavnatá a univerzální – paprika se na našem stole zabydlela natolik, že si bez ní těžko představíme letní saláty, plněné speciality nebo syté lečo. Sladké, špičaté, masité i pálivé druhy se liší nejen chutí, ale i nároky na pěstování. Klíčem k bohaté úrodě je správná výsadba, dobrá péče i včasná sklizeň. Jak na papriky, aby se zúročilo vaše úsilí?