Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,1 (49x)
4. 6. 2015
Pruhovaný dort
Apetit
Pruhovaný dort
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,1 (49x)

Minimalistický dort, který se bude líbit i dětem. Po rozříznutí je pruhovaný jako zebra! Stačí upéct dva pláty těsta, nakrájet je na pruhy, potřít krémem a srolovat. Marcipánový kabátek dodá dortu krásný vzhled i mandlovou příchuť.


Nezhasínat obrazovku
Na 12 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 12 kousků

Na krém

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 13227 kcal
  • Bílkoviny 883 g
  • Sacharidy 723 g
  • Tuky 763 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(49 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Vlaďka PŘÍJMENÍ profile image
Vlaďka PŘÍJMENÍ
01.03.2017 23:23

Dort asi bude dobrý, těsto vyběhlo, jak mělo (přiznám se, že po komentářích jsem přidala lžičku sody a vejce šlehala ručně asi půl hodiny do opravdu husté pěny). Ovšem při míchání želatiny do čokolády se vytvořily hrudky a čokoláda byla okamžitě chladná, natož když jsem přimíchala Mascarpone, tak krém byl téměř studený, proto nechápu pokyn "nechejte zchladnout na pokojovou teplotu" :) Nevím, zda krém ztuhne, poté co želatina vytvořila hrudky...uvidíme... Avšak s marcipánem v množství 150g a s poznámkou "Dr.Oetker je krásně bílý" je to dobrý vtip :) Marcipán vyšel tak na půlku dortu a ani tak nebyl plát takto hrubý jako na obrázku a marcipán opravdu není bílý... Zřejmě jste mysleli fondán od Dr.Oetkera - ten je bílý a je ho více... :) Díky za recept :)

Jana Jihlavcová profile image
Jana Jihlavcová
28.09.2016 22:46

Dort je skvělý!!! Žádný problém s těstem jsem nezaznamenala, naopak je to mnohem jednodušší, když se nemusí pracně zapracovávat vyšlehané bílky. Přidala jsem asi o trochu víc vody, takže těsto bylo hodně tekuté, ale i tak bylo perfektní a dobře se rolovalo. Držela jsem se přesně receptu, jen jsem ubrala trochu cukru a místo bílé potahové hmoty použila pravý marcipán. I tak dort vypadal parádně. Díky za recept!

Evíček Hopsavý
04.08.2015 17:56

Tak nevím, no. Nepovažuji se za cukrářského začátečníka, ale to těsto teda bylo těžkej propadák. Už během přípravy se mi jeho objem zmenšil o cca polovinu (a to jsem mouku s kakaem přimíchávala opravdu coby vánkem), po rozdělení na dva malé plechy a upečení mi vznikly dva ubohé pláty silné o něco víc než papír - zavinout sice šly, ale teda výsledek rozhodně neodpovídal ilustračnímu fotu. Za mě palec dolů. Pokud máte někdo tip, kde by mohla být chyba, prosím o reakci. Samotné mi to vrtá hlavou.

Jana Kopřivová
21.09.2015 16:15

Dobrý den, moc děkujeme za zpětnou vazbu. Máme na tento dort již více takových ohlasů, tak ho co v nejbližší době zkusíme upéct znovu, abychom zjistili, kde je chyba. Při focení se nám povedl tak, jak vidíte na fotografii. Je to záhada.

Jana Jihlavcová profile image
Jana Jihlavcová
28.09.2016 22:48

Šlehala jste opravdu celá vejce? Nedělala jste sníh?

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/5

Je nám 10 letParty ve velkém styluMakronkový dortPiškotové těstoJogurtové pohlazení