Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 60 min
4,9 (9x)
14. 11. 2023
Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
Apetit
Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
Apetit


Pro zkušené
< 60 min
4,9 (9x)

Helena Fléglová vás v 6. díle své Cukrářské akademie zasvětila do tajů práce s čokoládou. Díky tomu můžete připravit její skvostné pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem. My jenom dodáme, že každý kousek je umělecké dílo a opravdu nadpozemský sladký zážitek. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Porce

24
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

24

Na čokoládové skořápky

Na náplň z citronového karamelu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 140.75 kcal
  • Bílkoviny 1.5 g
  • Sacharidy 13.13 g
  • Tuky 9.08 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
    Zdroj: Apetit
  2. Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
    Zdroj: Apetit
  3. Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
    Zdroj: Apetit
  4. Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
    Zdroj: Apetit
  5. Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
    Zdroj: Apetit
  6. Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
    Zdroj: Apetit
  7. Pralinky z mléčné čokolády s citronovým karamelem
    Zdroj: Apetit

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,9/5

Hodnocení receptu

4,9/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/12

Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.