Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (3x)
22. 6. 2025
Pečený květák s rýží
Apetit
Pečený květák s rýží
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (3x)

Pečený květák s rýží vám ukáže jiný rozměr této zeleniny, kterou nemusíte jen obalovat v trojobalu a smažit. Orientální kořeněná směs, kterou se rýže a květák přelévají, dodává tomuto jídlu intenzivní vůni a chuť. 


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/6

Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů, kteří se objeví na hlavním pódiu. Vystoupí i Pavel Berky, se kterým najdete v novém čísle rozhovor, kde vypráví o tom, jak zkouší nová jídla a co nejraději vaří sám sobě. Do přírody se vydáme nejen během našeho pikniku. V červnu se s námi můžete vypravit na ryby, které si hned na břehu připravíme na roštu. Budeme také grilovat, tentokrát podle receptů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, a nabízíme i inspiraci na zahradní party během nejteplejších nocí v roce. Nad dezertem nemusíte moc přemýšlet. Červen je měsícem jahod a naše koblihy plněné jahodami nebo křupavý jahodovo-bezový dort jsou prostě neodolatelné! A kdyby vás toto ovoce přece jen neoslovilo, zkuste nasladko připravit rebarboru. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2249923795.jpg

Květák není jen o trojobalu: Naučte se ho správně očistit, dochutit, vařit i smažit a využijte jeho potenciál naplno

Přestože květák patří mezi tradiční českou zeleninu, jeho kulinární potenciál sahá daleko za hranice klasické trojobalové úpravy. Dokáže se sice proměnit ve zlatavě křupavou pochoutku, ale třeba také ve voňavou indickou delikatesu. Aby výsledek na talíři stál opravdu za to, je potřeba vědět, jak květák správně vybrat, očistit, tepelně zpracovat i dochutit. Poradíme, kdy už ho raději nevařit, jak snížit jeho nadýmavost a jaké koření s ním tvoří dokonalý pár.