Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (6x)
23. 8. 2022
Paštičky s raky a remuládou
Apetit
Paštičky s raky a remuládou
Apetit


Snadné
> 60 min
5,0 (6x)

Paštičky prý na svých večírcích ráda podávala Adina Mandlová. My jsme se je rozhodli doplnit raky, jimiž se to v prvorepublikových kuchařkách i vodách ještě hemžilo, a remuládou podle klasika rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy. Protože se mezitím z raků kamenáčů stala vzácnost a chráněný druh, odpadá vám i práce s vařením raků. Raci červení či jiní, kteří jsou u nás k dostání mražení, bývají totiž obvykle už předvaření a stačí je ,jen‘ vyloupat. Počítejte ovšem s tím, že z 1 kilogramu drobných ráčků dobudete masa tak akorát na tyhle chuťovky a něco málo navíc na smlsnutí. Chuťový zážitek ale stojí za to!


Nezhasínat obrazovku

Porce

9
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

9

Na remuládu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1135.22 kcal
  • Bílkoviny 187 g
  • Sacharidy 9.56 g
  • Tuky 27.89 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/9

Zářijový Apetit je tu a s ním i poctivá porce čerstvé inspirace pro to nejlahodnější babí léto! V novém čísle vám naservírujeme večeře, které následně snadno přetransformujete v ty nejlepší svačiny do školy, do práce či na výlet. A protože svačinových nápadů není nikdy dost, přidáme ještě nášup v podobě velkého svačinového manuálu. Vezměte start nového školního roku jako příležitost naučit se něco nového – naložte kimči, připravte vlastní směs koření, vařte z pravých i nepravých obilovin, či osvěžte klasické recepty svěžími nápady. Následně si s námi můžete osladit září opojnými fíky či dezerty plnými právě dozrávajícího ovoce. Společně se také vydáme na cestu časem a uvaříme si oblíbená jídla českých hvězd stříbrného plátna 30. let. Nahlédneme do krásné kuchařky Mamachef a popovídáme si s antropoložkou jídla doktorkou Evou Ferrarovou. Zářijové číslo Apetitu je v prodeji od 12. 8. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2477343307.webp

Dáváte máslo do lednice? Jeden jednoduchý trik zajistí, že bude roztíratelné a čerstvé týdny!

Máslo je nenahraditelným zlatým pokladem každé kuchyně. Bez něho si jen těžko představíme vaření, pečení nebo třeba zdánlivě obyčejnou snídani. Má však jednu nevýhodu – jeho trvanlivost je omezená, navíc nevydrží mimo lednici. Nebo ano? Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak jeho čerstvost prodloužit a mít ho po ruce vždy v té nejlepší kondici.