Moruše vypadají jako podlouhlé ostružiny a hodně voní, což se příliš neodráží v jejich chuti. Možná proto patří mezi potraviny, které lidé buď milují, nebo nejedí, tedy pokud je vůbec znají. Doporučujeme vyzkoušet džem, který vás jistě rychle přesvědčí, že moruše milujete. Při práci s černými morušemi ovšem buďte opatrní, velmi barví.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 4560 kcal
- Bílkoviny 10 g
- Sacharidy 1107 g
- Tuky 0 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8

Recept je z vydání:
Apetit 2022/8
Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.