Legendární francouzský dezert millefeuille (v překladu tisíc lístků) dostal jméno podle tisíce křehkých vrstviček listového těsta, které jsou vždy spojené lahodným krémem... Zavřete oči a kousek ochutnejte. Nebeský zážitek, co říkáte?
Suroviny
Na lískooříškovou ganache
Na recept
- Energie 6181 kcal
- Bílkoviny 76 g
- Sacharidy 359 g
- Tuky 495 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/12

Recept je z vydání:
Apetit 2021/12
Chcete prožít ty nejkouzelnější Vánoce? Vezměte si na pomoc prosincové číslo Apetitu, které vychází už 11. 11. 2021. Do vánočního čísla jsme sepsali vše, co potřebujete k prožití klidného a pohodového adventu. S mladým párem se připravíme na první společně prožité svátky – podávat budeme vylepšené klasické štědrovečerní menu. Přidáme i praktické rady, jak večeři zvládnout na jedničku. Domov sladce provoníme cukrovím od redakce, Pepy Maršálka i tím bezlepkovým od Radky Vrzalové. Slavnostní tabuli ozdobíme dechberoucími svátečními dezerty a pro návštěvu připravíme naprosto nezapomenutelnou hostinu. Přidáme i tipy na vánoční dárky pro gurmány a milovníky vaření. Chybět nebude ani inspirace na rychlé recepty, které zvládnete připravit i během vánočního shonu. Na cestu se tentokrát vydáme do rakouského regionu Salcbursko, kde ochutnáme všechny tamní speciality. Přejeme vám příjemné přípravy, klidný advent a spoustu krásných okamžiků s vašimi nejbližšími, redakce Apetitu