Mac‘n’cheese patří mezi sytá jídla, ale cuketa ho osvěží a zvýší podíl vlákniny. Navíc je to další super recept, jak v sezóně zpracovat alespoň malou část cukety. Rychlé jídlo z jednoho pekáčku, které stačí jen postavit do prostřed stolu a nechat strávníkům, ať si každý nabere.
Porce
Suroviny
Porce
Na česnekovou strouhanku
Na 1 porci
- Energie 521.17 kcal
- Bílkoviny 24.17 g
- Sacharidy 40.33 g
- Tuky 28.83 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/9
Zářijový Apetit je tu a s ním i poctivá porce čerstvé inspirace pro to nejlahodnější babí léto! V novém čísle vám naservírujeme večeře, které následně snadno přetransformujete v ty nejlepší svačiny do školy, do práce či na výlet. A protože svačinových nápadů není nikdy dost, přidáme ještě nášup v podobě velkého svačinového manuálu. Vezměte start nového školního roku jako příležitost naučit se něco nového – naložte kimči, připravte vlastní směs koření, vařte z pravých i nepravých obilovin, či osvěžte klasické recepty svěžími nápady. Následně si s námi můžete osladit září opojnými fíky či dezerty plnými právě dozrávajícího ovoce. Společně se také vydáme na cestu časem a uvaříme si oblíbená jídla českých hvězd stříbrného plátna 30. let. Nahlédneme do krásné kuchařky Mamachef a popovídáme si s antropoložkou jídla doktorkou Evou Ferrarovou. Zářijové číslo Apetitu je v prodeji od 12. 8. Apetit, napsáno s chutí.