Jarní mrkévce dodá šmrnc trocha zkaramelizovaného cukru. Přesto se nejedná o sladké jídlo, ale o pozoruhodně pikantní chuťovou variaci, která patří do repertoáru klasických francouzských příloh. Bývalo zvykem tuto specialitu, pocházející z lázeňského města Vichy, podlévat během přípravy místo obyčejné vody tamní léčivou minerálkou. Francouzští šéfkuchaři tak činí doposud, protože obsah minerálních solí i chuť čisté vody se na kvalitě výsledku opravdu projeví.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 176.33 kcal
- Bílkoviny 2.33 g
- Sacharidy 21.33 g
- Tuky 8.33 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2004/4
Duben 2004