Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
24. 11. 2015
Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem
Kynutý cop plněný skořicí a marcipánem


> 60 min
0,0 (0x)

1. V hrnku mírně zahřejeme mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek 2. Citrónovou kůru z citrónu důkladně kartáčkem opereme pod proudem horké vody a z poloviny nastrouháme kůru 3. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, přilijeme vlažné mléko, přidáme citrónovou kůru, rozklepnuté vejce, sůl, zbytek cukru, zalijeme kváskem a vypracujeme pružné těsto 4. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout asi 30 minut, kdy těsto zdvojnásobí svůj objem 5. Ještě jednou těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejně velké části 6. Mezitím co těsto kyne si připravíme náplň, do misky nastrouháme surový marcipán, přidáme spařené oloupané, na jemno umleté mandle, cukr, rum, skořici, mléko a vše utřeme do hladkého krému 7. Části těsta položíme na hladkou moukou posypaný vál a vyválíme je do placek 8. Potřeme je marcipánovou náplní a zarolujeme 9. Prameny položíme vedle sebe a upleteme z nich cop, konce podhrneme dolů 10. Cop opatrně přeneseme na plech a necháme na teplém místě ještě asi 40 minut kynout 11. Žloutky rozšleháme s 1 lžičkou vody a celý cop jim potřeme 12. Posypeme mandlovými lupínky a na 35 minut dáme do vyhřáté trouby na 175 °C péci 13. Potom cop vyndáme, necháme vychladnout a ozdobíme marcipánovými vajíčky. Doporučení: Domácí marcipán: Smícháme 125 g moučkového cukru, 125 g krystalového cukru, 250 g nadvakrát umletých mandlí a 2 bílky. Těsto prohněteme na vále posypaným moučkovým cukrem.


Nezhasínat obrazovku

Porce

1
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 6233 kcal
  • Bílkoviny 151 g
  • Sacharidy 723 g
  • Tuky 280 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt