Nejlepší dárky jsou ty jedlé. Množství surovin na tenhle fantastický karamelový likér jsme lehounce nadhodnotili, abyste mohli během přípravy upíjet. Karamelový likér je prostě láska – sladký a omamný, navíc i bez vaření. Můžeme vám s rukou na srdci slíbit, že tento recept budete zkoušet znova a znova a znova a znova.
6 placatek
Suroviny
6 placatek
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 625.5 kcal
- Bílkoviny 7 g
- Sacharidy 40 g
- Tuky 32.83 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2008/12
Prosinec 2008
Komentáře
Dobrý den, Jano,
řekla bych, že v tomto případě je rozhodnutí čistě na Vás a Vaší chuti. Pokud toužíte po retro likéru jako od babičky, šla bych do tuzemáku, jehož vanilková příchuť (zajištěná aromaty) je stálicí českého domácího pečení (i nepečení, stačí si vzpomenout na všelijaké vánoční rumové kuličky a různé varianty domácího vaječňáku). Pokud preferujete jemnější chuť a kvalitnější alkohol (a nebojíte se do rumu investovat), dejte tam pravý třtinový rum (třeba právě zmíněnou havanu). V redakci ohledně rumu v dezertech vedeme vášnivé spory: většina přísahá na starý dobrý tuzemák, někteří remcalové, kteří tuzemák neradi (třeba já :-)) prosazují pravý rum.
Dobrý den,
jaký rum by to měl ideálně být? Tuzemák nebo třeba bílá Havana?
Díky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu použít místo instantní kávy espresso.
Dobrý den, Veroniko, v použití espressa nevidíme problém. Tak ať se likér povede ;-)!
luxusní :)