Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,6 (10x)
7. 3. 2023
Hráškové rizoto s krabem
Olive Magazine/Immediate Media
Hráškové rizoto s krabem
Olive Magazine/Immediate Media


Velmi snadné
< 60 min
4,6 (10x)

Jak vypadá jaro na talíři? Třeba jako svěže zelené hráškové rizoto! Je skvělé samo o sobě, ale pokud mu chcete dodat trochu šťávy navíc, doplňte ho pikantní krabí salsou.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na zelenou omáčku

Na krabí salsu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3087 kcal
  • Bílkoviny 103 g
  • Sacharidy 420 g
  • Tuky 87 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(10 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/3

Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250731_Zeleninové_rizoto_foto-8 (1).webp

Rizoto se zeleninou a houbami: Proměňte obyčejnou večeři v sezonní zážitek plný barev, vůní i chutí

Rizoto se zeleninou a houbami patří mezi jídla, která dokážou potěšit chuťové buňky a lahodí i oku. Jeho příprava nezabere moc času a suroviny máte většinou doma. Díky kombinaci rýže, pohanky, sezonní zeleniny a hub vzniká sytý pokrm, který se snadno přizpůsobí ročnímu období i aktuální náladě. Stačí pár ingrediencí navíc a z jednoho receptu vykouzlíte nespočet chutných variací – od svěží jarní verze s chřestem až po houbovou delikatesu s vůní tymiánu.