Představujeme vám Cobbův salát v celé jeho pestré jednoduchosti a zároveň tak, aby bylo zřejmé, co je na talíři. Nejlepší věci často vznikají z nouze nebo náhodou. Podobně tomu prý bylo i u Cobbova salátu, předchůdce dnešních velkých obědových salátů a ,duhových misek‘. Tahle americká klasika se u nás ztrácí ve stínu jiné – slavného salátu Caesar. Chceme to napravit, a proto vám ho představujeme v celé jeho pestré jednoduchosti a zároveň tak, aby bylo zřejmé, co je na talíři.
Porce
Suroviny
Porce
Na zálivku
Na 1 porci
- Energie 1162.75 kcal
- Bílkoviny 106 g
- Sacharidy 6 g
- Tuky 76.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/5

Recept je z vydání:
Apetit 2021/5
Rozkvetlé květnové číslo, které vychází už 15. 4., se nese v duchu májových lásek a oslav 17. narozenin Apetitu. Přijměte naše pozvání na slavnostní narozeninový oběd a ochutnejte naprosto dechberoucí chiffonový dort, který pro vás upekl sám Josef Maršálek. Své lásce připravte zamilované dezerty, které mohou svou sladkostí směle konkurovat polibkům pod rozkvetlou třešní, či delikátní pokrmy z bílého chřestu. Představíme vám také novou kuchařku Gordona Ramsaye či projekt Skromné jídlo první šéfredaktorky Apetitu Hanky Michopulu, jenž si klade za cíl pomoci samoživitelkám a samoživitelům, kteří jsou ve velmi nelehké situaci. Apetit, napsáno s chutí.