Carrot cake je chutný americký moučník, který se velmi rychle zabydlel i v českých domácnostech. Aby ne, recept na mrkvový dort je velmi jednoduchý a výsledek naprosto dokonalý. Hutný korpus plný křupavých ořechů je promazaný jemným krémem, který mu dodá další chuťový rozměr a navíc i nádherný vzhled. O snadný hrníčkový mrkvový dort se s námi podělila naše čtenářka. A pokud chcete, můžete ho také vylít na plech a připravit jednoduchou buchtu, jež nadchne každou návštěvu.
Porce
8
Suroviny
Porce
8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1254.75 kcal
- Bílkoviny 20.25 g
- Sacharidy 150.5 g
- Tuky 61.5 g
Postup přípravy
Autor: Kristýna Stoklásková, Foto: Pixabay
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5
Vytisknout
Sdílet
Komentáře
Strašně sladký
Dobrý den, jaky průměr formy používáte? Mám doma jenom 28 a bojím se, aby nebyl dort moc nízký nebo aby se testo nespalilo...
Dnes jsem podle tohoto receptu upekl Hokaido cake a byl výborný... Stači vyměnit mrkev za menší dýni a ořechy vynechat. SUPER
prosím ty vlašské ořechy - hrníček mletých nebo hrníček v celku, a do samotného dortu patří mletý ?
Dobrý den, Adélo, bohužel se jedná o uživatelský recept, nikoli redakční. Ale kdyby to bylo na nás, my bychom použili nahrubo nasekané ořechy. Hezký den, redakce Apetitu
Místo ořechů jsem dala slunečnicové semínka a je to výborné.
Dort je opravdu skvělý a přidávám se do zástupu poloviční dávky cukru :o)
Výborný! Ale dala jsem jen poloviční dávku cukru :)
Skvělý! ale stačí poloviční množství cukru :)
Dort je výborný!! Akorát bych ubrala oleje do těsta a to o dost, mé poučení pro příště :-))