Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,6 (17x)
30. 7. 2015
Cappelletti s jarními cibulkami, cuketami a mátou
Apetit
Cappelletti s jarními cibulkami, cuketami a mátou
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,6 (17x)

Máta a cibulky zajistí, že tyto těstoviny budou velmi jarní a svěží.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 492.25 kcal
  • Bílkoviny 19.25 g
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 23.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/7

Těstoviny 100x jinak Zmrzlinový koncert Slavná kuchařka Julie Child

Související články

peter-wendt

Jarní cibulka: chutná, zdravá a vypěstovat ji zvládne každý

Je zdravá a také chutná. Její jemnější chuť a křehkost umí přesvědčit i odpůrce klasické žluté cibule. Často se používá k posypání například krajíce chlebu, míchaných vajíček či vařených brambor. Dovede být univerzální ozdobou prakticky všech slaných pokrmů podobně jako pažitka nebo petržel. Ve skutečnosti nejde o jiný druh, jen o mladou běžnou žlutou kuchyňskou cibuli. Vyznačuje se dlouhým štíhlým stonkem s kořínky, který se rozvětvuje do vějíře dutých šťavnatých listů.  

Cibulková všestrannost 

Má nezastupitelnou roli v přípravě asijských jídel nebo v zapékaných pokrmech. Své místo také zastává ve frittatě nebo omeletách. Dokonce se přidává i do slaných koláčů.  Zakomponovat ji můžete s pomocí našich receptů například do slaného koláče s kozím sýrem nebo z ní připravte smaženky.  

Ve studené kuchyni se bez ní neobejdou pomazánky a dipy, přidává se i do salátů a zavařenin. Výborná je přepůlená a opečená na pánvi nebo na grilu, kde krásně zkaramelizuje. Stačí ji osolit, opepřit a podávat s masem či rybou jako přílohu. 

[[nid:32960]]

Do skleničky s ní!  

Pokud chcete mít listy jarní cibulky k dispozici neustále, odřízněte a uschovejte její spodní část s kořínky. Když ji umístíte do skleničky s vodou, růst listů se obnoví. Za pár dní už můžete opět odřezávat nať. Čas od času je třeba vyměnit vodu, jinak je pěstování bezúdržbové. Jakmile se kořeny rozrostou, můžete cibulku přesadit do hlíny. Takhle můžete být zásobeni zelenou natí, kdykoli budete potřebovat.  

Pro uskladnění zelené jarní cibulky, je nejvhodnější chladné a tmavé místo, kde vydrží v kondici zhruba pět dní. 

Pro lepší obranyschopnost organismu 

Jarní cibulka obsahuje důležité vitaminy jako B1, B2, C, A nebo K. Je také dobrým zdrojem mědi, fosforu, draslíku, manganu, hořčíku nebo kyseliny listové.  Díky těmto látkám má pojídání syrové jarní cibulky antioxidační a antimikrobiální účinky. To ocení zejména imunitní systém.  

 
 [[nid:32968]]