Burger, který pohodlně uděláte i pro celou partu hladových strávníků. Vejce totiž jednoduše upečete. Kromě hrášku je možné do nich nasypat i špenát či jinou zeleninu. Milovníci masa si mezi vejce mohou dát vypraženou slaninu nebo opečený plátek šunky.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 1546.25 kcal
- Bílkoviny 137.5 g
- Sacharidy 36.25 g
- Tuky 93.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.