Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
3,9 (8x)
8. 3. 2024
Rychlá vajíčkovo-krupicová polévka s bramborovými smaženkami
Apetit
Rychlá vajíčkovo-krupicová polévka s bramborovými smaženkami
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
3,9 (8x)

Z báječné vajíčkovo-krupicové polévky se vyklubala potenciální kúra na kocovinu, ať už se smaženkami, nebo bez. K přípravě vám bude stačit pár surovin a chvilka času. Bramborové smaženky původem ze Slovenska se sice původně k polévkám nejedly, ovšem výborně je doplňují. Zazáří také v roli přílohy k dušenému masu či minutkám.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na smaženky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 535 kcal
  • Bílkoviny 24.75 g
  • Sacharidy 43.25 g
  • Tuky 26.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/3

Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.