2020/5
13.04.2020
2020/5
13.04.2020
Obsah vydání
V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu.
Apetit, napsáno s chutí
> 60 min
4,2
Zmrzlina stracciatella
< 30 min
4,1
Šlehačková roláda s jahodami
> 60 min
4,6
Madlenky z hnědého másla
> 60 min
5,0
Palačinkový dort s malinami
> 60 min
4,7
Rebarborová galetka
< 90 min
4,2
Broskvový koláč
> 60 min
4,8
Obláčky s karamelovou šlehačkou a mandlemi
< 30 min
5,0
Krupicové noky se špenátem
> 120 min
4,0
Krůtí stehno pečené na špeku, česneku a rozmarýnu
< 60 min
5,0
Kedlubnová polévka s řeřichou
< 30 min
4,7
Salát s hráškem, chřestem a špenátem
> 60 min
4,8
Kuřecí stehna s orzem a bílým chřestem
< 60 min
3,8
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou
> 60 min
4,7
Salátová polévka z kuřecího vývaru
< 60 min
5,0
Sake-miso-soba
< 20 min
5,0
Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.
< 60 min
3,6
Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne
> 60 min
4,6
Zeleninové lasagne z grilu s troškou bulguru
< 60 min
5,0
Lososové špízky s koriandrovým dipem
< 60 min
5,0
Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou
< 60 min
4,5
Salát s vepřovou panenkou
< 20 min
4,0
Šťavnaté sendviče s hummusem
< 30 min
3,8
Hrášková polévka s estragonovými knedlíčky
< 30 min
4,8
Obrácený rebarborovo-zázvorový koláč
< 30 min
0,0
Špenátové závitky
< 30 min
4,1
Rebarborový džem se zázvorem a chilli
> 60 min
0,0
Krůtí roláda s medvědím česnekem
< 20 min
4,0
Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami
< 20 min
5,0
Hrášková polévka se ciderem a mátou
> 60 min
0,0
Ravioly se špenátem, hnědým máslem a šalvějí
< 10 min
0,0
Salátové listy s balzamikovým octem
< 90 min
4,0
Kořeněná čokoládovo-kefírová buchta
< 10 min
4,8
Okurkový salát s kefírovou zálivkou a falafelem
< 20 min
3,3

