2020/5
13.04.2020

2020/5
13.04.2020
Obsah vydání
V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu.
Apetit, napsáno s chutí

> 60 min
4,3
Zmrzlina stracciatella

< 30 min
4,1
Šlehačková roláda s jahodami

> 60 min
4,6
Madlenky z hnědého másla

> 60 min
5,0
Palačinkový dort s malinami

> 60 min
4,7
Rebarborová galetka

< 90 min
4,1
Broskvový koláč

> 60 min
4,8
Obláčky s karamelovou šlehačkou a mandlemi

< 30 min
5,0
Krupicové noky se špenátem

> 120 min
3,9
Krůtí stehno pečené na špeku, česneku a rozmarýnu

< 60 min
5,0
Kedlubnová polévka s řeřichou

< 30 min
4,6
Salát s hráškem, chřestem a špenátem

> 60 min
4,8
Kuřecí stehna s orzem a bílým chřestem

< 60 min
3,7
Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou

> 60 min
4,7
Salátová polévka z kuřecího vývaru

< 60 min
5,0
Sake-miso-soba

< 20 min
5,0
Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.

< 60 min
3,7
Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

> 60 min
4,5
Zeleninové lasagne z grilu s troškou bulguru

< 60 min
5,0
Lososové špízky s koriandrovým dipem

< 60 min
5,0
Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou

< 60 min
4,5
Salát s vepřovou panenkou

< 20 min
4,0
Šťavnaté sendviče s hummusem

< 30 min
3,8
Hrášková polévka s estragonovými knedlíčky

< 30 min
4,8
Obrácený rebarborovo-zázvorový koláč

< 30 min
0,0
Špenátové závitky

< 30 min
4,0
Rebarborový džem se zázvorem a chilli

< 60 min
0,0
Krůtí roláda s medvědím česnekem

< 20 min
4,0
Pstruh lososovitý s chřestem a novými bramborami

< 20 min
5,0
Hrášková polévka se ciderem a mátou

> 60 min
0,0
Ravioly se špenátem, hnědým máslem a šalvějí

< 10 min
0,0
Salátové listy s balzamikovým octem

< 90 min
4,0
Kořeněná čokoládovo-kefírová buchta

< 10 min
4,8
Okurkový salát s kefírovou zálivkou a falafelem

< 20 min
3,4