Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (7x)
28. 6. 2021
Sake-miso-soba
Apetit
Sake-miso-soba
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (7x)

Název je odvozen od hlavních ingrediencí (slovo sake označuje v japonštině lososa, miso jako miso pasta, soba jsou nudle
z pohankové mouky).


Nezhasínat obrazovku
2
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 661.5 kcal
  • Bílkoviny 37 g
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 18.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/5

V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu. Apetit, napsáno s chutí        

Související články

Saké, ryorishu a mirin

Sake, ryorishu či mirin — druhů rýžového vína je víc. Na vaření se ale hodí jen některé

Rýžové víno patří k japonské kultuře tak neodmyslitelně jako třeba čaj či sushi. Většině lidí se při zmínce tohoto nápoje vybaví sake, které se pije jako klasický alkoholický nápoj. Věděli jste ale, že existují speciální varianty rýžového vína, které jsou určeny výhradně na vaření? Patří mezi ně ryorishu či mirin — ochucovadla, která dodají vašemu jídlu zcela novou chuť.