Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,1 (17x)
15. 11. 2020
Rebarborový džem se zázvorem a chilli


Velmi snadné
< 30 min
4,1 (17x)

Dobrým pomocníkem při vaření džemu je cukrářský teploměr – s jeho pomocí totiž snadno zachytíte bod tuhnutí (želírování).


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 2 sklenice po 250 ml
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 sklenice po 250 ml
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2723 kcal
  • Bílkoviny 13 g
  • Sacharidy 603 g
  • Tuky 24 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/5

V květnovém Apetitu najdete recepty na svěží májové menu nebo 5 večeří, v nichž hraje prim křehká a křupavá zelenina. Nechybějí sladké dobroty plné prvního letošního ovoce – těšte se na snadnou šlehačkovou roládu s jahodami či rebarborovou galetku. Hvězdou sezony je v květnu chřest. Čekají vás tipy, jak v kuchyni neplýtvat, a přitom se dobře najíst. Vyzkoušeli jsme za vás nákupy s ohledem k planetě, víme, jak využít do posledního kousku každou surovinu, a o tipy na šetrné vaření i recepty se s námi podělili autoři kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Veronika Koko Šmehlíková zase čtenářům poskytla bonusové recepty a triky, které se nevešly do jejího televizního pořadu Menu pro Emu. Apetit, napsáno s chutí        

Související články

Sklenice se zavařeninami

Nemůžete nebo nechcete jíst cukr, ale milujete džemy, kompoty a marmelády? Zavařujte s náhradními sladidly, jde to!

Bílý cukr je rafinovaný produkt, který má v určitém množství konzervační schopnosti. Je ale také surovinou, která je zapovězena diabetikům. Omezit její spotřebu se snaží ze zdravotních důvodu mnoho lidí. Obejde se ale bez bílého cukru výroba džemů, marmelád a dalších zavařenin? Určitě ano. S použitím těch správných náhradních sladidel ani nemusíte poznat rozdíl!