Nová registrace Zapomenuté heslo

Týden s Apetitem: 5 letních receptů, které mají chuť prázdnin a ušetří vám čas i nádobí

14. 7. 2025
Pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem
Apetit
Gazpacho Hovězí fajitas Rýžový nákyp s meruňkami a mátou Další
2 fotky

Někdy je potřeba rychlá večeře, jindy něco trochu slavnostního. Někdy hledáte jídlo, které osvěží, a jindy prostě nechcete zapínat troubu. Máme pro vás recepty, které vám o prázdninách zpříjemní týden – a nezaberou v kuchyni víc času, než je nutné. Pět jídel, která se hodí na balkon, na zahradu i na chalupu. Uvařte si je s námi.

V létě není potřeba nic komplikovat. Stačí dobrý nápad, pár surovin a večeře je na stole. Každý den může být trochu jiný – podle nálady, počasí nebo toho, co zrovna dozrálo na zahradě.

 

Osvěžující gazpacho

Španělská studená polévka gazpacho je proslulá nejen svou snadnou přípravou, ale i chutí, která dává vyniknout všemu, co právě dozrálo. Základem jsou vždy rajčata, okurka, cibule, česnek a bílý chléb. Pak už je jen na vás, co si přinesete z trhu nebo ze zahrady. Když přidáte pár kostek ledu, máte dokonalý oběd do největších prázdninových veder.

Gazpacho

Osvěžující gazpacho

< 10 min
3.8(8x)
Přečíst recept

 

Pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem

Od fantastického letního oběda či večeře vás dělí 10 dobře známých a dostupných surovin a ani ne hodina času. Kuře můžete podávat s bramborovou kaší, rýží, polentou nebo jen s bagetou. Z jednoho pekáčku se nají klidně čtyři lidé a ještě vám zbyde na druhý den.

  • Proč ho zkusit: Není nutné stát dlouho u plotny. Vše se upeče najednou a bez složitostí – vy už jen můžete servírovat a sklízet úspěchy.

Pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem

Pečené kuře s citronem, fazolemi a pórkem

< 60 min
4(15x)
Přečíst recept

 

Hovězí fajitas

Jídlo, které připomíná dovolenou, i když nikam nejedete. Marinované maso, papriky, cibule a trocha chilli – to všechno rychle orestujete na pánvi a podáváte v tortille. Každý si může zabalit vlastní porci přesně podle chuti. Stačí přidat limetku, zakysanou smetanu nebo salsu a užívat si chuť Mexika bez nutnosti kupování letenek.

  • Proč ho zkusit: Rychlé, teplé jídlo, které přitom působí svátečně. A hodí se i na večerní posezení s přáteli.

Hovězí fajitas

Hovězí fajitas

< 30 min
5(8x)
Přečíst recept

 

Rýžový nákyp s meruňkami a mátou

Jaký je ten nejlepší rýžový nákyp? Načechraný, lehký, nesmí v něm chybět ovoce...  A přesně takový je i ten náš! Přidali jsme do něj tvaroh, aby byl výživnější, a citronovou kůru, aby krásně voněl. Meruňky jsme zvolili čerstvé, díky tomu nebude přeslazený. Připravte si jídlo, které chutná jako návrat do dětství, ale v moderní, voňavější verzi. Recept máme!

  • Proč ho zkusit: Sladké jídlo, které zasytí. Dá se jíst teplý i studený a funguje jako oběd i jako dezert, který děti vyloženě zbožňují.

Rýžový nákyp s meruňkami a mátou

Rýžový nákyp s meruňkami a mátou

> 60 min
4.5(19x)
Přečíst recept

 

Klasický hot dog

Není nad to připravit si pravý americký hot dog – ať už jako rychlou večeři, nebo pořádně sytou svačinu. Klasika je klasika, ale než se pustíte do experimentování, připravte nejdříve tento tradiční recept na hot dog se zelnou salsou. V receptu najdete i tipy, čím ho vylepšit – od cibulky přes hořčici až po domácí dresink.

  • Proč ho zkusit: Rychlé jídlo, které má vždycky úspěch. A navíc si každý může svůj hot dog doladit podle sebe.

Klasický hot dog

Klasický hot dog

< 15 min
4(27x)
Přečíst recept

 

Pět receptů, pět různých chutí a žádná zbytečná práce. Přesně tak vypadá prázdninové vaření, které si užijete!

Zdroj: Apetit

 

Doporučujeme recept s videem

Topinková bomba

Sdílet článek

Rychlé večeře Týden s Apetitem

Související články