ImageProfessionals
Ančovičky jsou drobné rybky, které koupíte naložené v soli a oleji nebo čerstvé. Ty naložené se používají jako koření, které dodá pokrmům výraznou chuť. Někdy se jim říká sardelky a v kuchyni jsou takřka nepostradatelné.
Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Najdete je v mnohých italských jídlech stejně jako v provensálském slaném koláči s olivami pissaladière.
- Ty naložené v soli a oleji mají výraznou chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.
- Čerstvé se nejčastěji smaží a jedí se jako chipsy s dipem.
- Doporučujeme kupovat spíše ančovičky ve sklenici než v plechovce. Do jídla obvykle stačí jen několik řezů. Nespotřebované tak můžete díky šroubovacímu víčku opět zavřít, což u plechovky nelze.
- Ančovičky jsou skvělé na dochucení omáčky i salátových zálivek.
- Zvýrazní také pizzu, těstoviny a quiche.
- Nebojte se je přidat ani do míchaných vajíček, olivové tapenády, do sendvičů nebo jimi ozdobit drobné chuťovky.
Recepty
> 60 min
> 60 min
< 60 min
< 20 min
< 20 min
< 10 min
< 10 min
< 20 min
< 20 min
< 10 min
< 30 min
< 60 min
< 30 min
> 60 min
< 10 min
> 60 min
< 10 min
< 30 min
< 20 min
< 120 min
< 10 min
< 20 min
< 10 min
< 30 min
< 10 min
Sdílet kolekci receptů
Podobné kolekce receptů
33receptů
30receptů