Maso umlít. Cibulku nasekat najemno (klidně tyčovým mixérem). Slaninu nakrájet najemno. Smíchat maso, cibulku, slaninu, nakrájenou petrželku, přidat sůl, pepř, trochu papriky, hořčici a zahustit strouhankou. Z těsta vypracovat kuličky o velikosti cca 3-4 cm. Poválet je v mouce. Nechat v lednici ztuhnout. Do hmoty je možné přistrouhat trochu muškátoveho oříšku.
Na omáčku osmahnout nadrobno nakrájenou cibulku a najemno nastrouhanou mrkev. Přidat rajčata a protlak. Osolit, opepřit a přidat cukr. Nechat povařit cca 10-20 min. a rozmixovat. Průběžně může být třeba dolívat vodu, aby omáčka nezhoustla příliš. Dochutit tak, aby byla omáčka lehce nasládlá.
Kuličky vyndat z lednice a osmahnout na oleji pokud možno ze všech stran. Pak je osušit od oleje a přidat do omáčky. Nechat chvíli společně povařit.
Podávat s těstovinami.
Omáčku je možné udělat z čerstvých oloupaných rajčat
Porce
6
Suroviny
Porce
6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže