Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)
7. 8. 2023
Turecká vejce se slanou granolou
Apetit
Turecká vejce se slanou granolou
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)

Turecká vejce se tradičně servírují s bílým pečivem. My jsme se ale rozhodli připravit k nim slanou granolu – to je geniální vynález, který využijete do salátů i do polévek. 


Nezhasínat obrazovku
Pro 1–2 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 1–2 osoby

Na slanou granolu (na sklenici 500 ml)

Na vejce a jogurt

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1586.5 kcal
  • Bílkoviny 51 g
  • Sacharidy 107.5 g
  • Tuky 103 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/8

Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

pixabay-kebab-2505239_1280.jpg

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i zeleninu, ovoce a sladkosti. Pojďte se s námi podívat na zajímavosti o turecké kuchyni. Na konci vás čeká kvíz!