Tres leches, čili „třímlékový koláč,“ je tradiční dezert latinskoamerické kuchyně, který si získal popularitu po celém světě díky své jedinečné vláčnosti a bohaté chuti. Piškotové těsto je důkladně nasáklé směsí tří druhů mléka – kondenzovaného, slazeného kondenzovaného a smetany, případně mléka plnotučného. My ho navíc dochutili černým čajem. Kopeček našlehané smetany a k tomu čerstvé ovoce vyladí tento koláč k dokonalosti.
Suroviny
Na polití
Na dokončení
Na recept
- Energie 7480 kcal
- Bílkoviny 189 g
- Sacharidy 839 g
- Tuky 369 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/11

Recept je z vydání:
Apetit 2023/11
Listopadový Apetit, který vychází už 19. 10., je plný té nejlahodnější podzimní inspirace. Co vás čeká na jeho stránkách? Proti podzimním splínům budeme bojovat jídlem! Máme pro vás recepty záviny plné ovoce. Zvlášť se zaměříme na tažený, který zaujal i Pavla Berkyho tak, že pro vás o něm natočí video. Dýni společně proměníme v omáčku, lasagne, gnocchi nebo tiramisu. Uvaříme barevný podzimní oběd a upečeme dezerty opojně vonící čajem. Nezapomněli jsme ani na oslavy svátku svatého Martina, na jehož počest s námi připravíte luxusní menu. Vyzpovídali jsme známou kuchařku a influencerku Chili Ta Thuy a naučili se od ní 3 vynikající jídla. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměřila na cukr. Apetit, napsáno s chutí.