Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 10 min
5,0 (7x)
20. 3. 2025
Tatarák z tuňáka
Apetit
Tatarák z tuňáka
Apetit


Pro zkušené
< 10 min
5,0 (7x)

Recept na tatarák z tuňáka je v základu velmi jednoduchý – wakame salát koupíte a tuňáka jen pokrájíte a zálivku umícháte. Pokud si chcete opravdu vyhrát se servisem, upečte sezamové bagetky, ze kterých se následně dělají chipsy, a připravte gel ze žloutku. Nejlepší recept z restaurace APELACE 21, která otevřela před rokem v Praze na Vinohradech, si teď můžete připravit i u vás doma.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na yuzu dresink

NA BAGETOVÉ CHIPSY

NA SOUS-VIDE ŽLOUTEK

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 998.75 kcal
  • Bílkoviny 50.75 g
  • Sacharidy 95.5 g
  • Tuky 40.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

shutterstock_1236304516.webp

Vaše znamení a podzimní kuchyně: Podzimní grilování pro Berany, houbový výlet pro Raky a charcuterie deska se sýry pro Blížence

Podzim v Česku je tu! Vzduch je chladnější, dny se krátí a to je ideální čas na vaření pokrmů, které nás zahřejí, posílí imunitu a vnesou trochu té podzimní pohody. V tomto týdnu nás čekají lahodné houbové pokrmy, dýňové delikatesy a typické podzimní hody. Podívejte se, co pro vás připravily hvězdy, a najděte si inspiraci na jídlo podle svého znamení zvěrokruhu!