Žádná svatba na obzoru? Upečte tohle cukroví i při jiné příležitosti. Úspěch bude mít vždycky!
Suroviny
Na pusinky
Na rybízový základ
Na krém
Na recept
- Energie 6975 kcal
- Bílkoviny 168 g
- Sacharidy 621 g
- Tuky 411 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/5
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2017/5
Díky květnovému číslu se můžete seznámit s redakcí, vyzkoušet naše aktuální receptové hity a oslavit s Apetitem 13. narozeniny! Také se snadno a rychle naučíte upravit opravdovou hvězdu sezony – český chřest, vařit s čerstvými bylinkami a sbírat plané kvítí. Pod vedením šéfkuchaře Libora Krušinského hravě připravíte dokonalé jarní menu jako z luxusní restaurace. S květnovým Apetitem také bleskově podlehnete kouzlu oblíbené superpotraviny, avokáda! Vyladěné recepty vám pomohou s noblesou zvládnout i jednu z největších pekařských výzev, tedy přípravu sladkého baru na svatbu včetně třípatrového dortu. Apetit, napsáno s chutí.
Komentáře
Můžu poprosit o informaci, jak dlouho dopředu můžu toto cukroví připravit a uchovat jej v chladu, aniž by se pusinka na krému rozpustila. Děkuji.
Dobrý den, Markéto,
všechny složky cukroví můžete připravit předem. Pusinky jsou hodně náchylné na vzdušnou vlhkost, takže je dobré je skladovat opravdu v suchu. Pokud si chcete být opravdu jistá, že se pusinky nerozpustí, sestavovali bychom cukroví třeba jen den předem. Opravdu hodně záleží na podmínkách skladování. Krém je spíše máslový právě proto, aby pusinky nerozpouštěl tak snadno. Ale pro pusinky je kámen úrazu spíše v té vzdušný vlhkosti, takže začnou snadno lepit, jakmile se ocitnou v chladu a vlhku.
Držíme palce, ať se pusinky povedou na výbornou, redakce Apetitu